Hoppa till innehåll

Kalla poddar och chunky sneakers är ute – Fredrik Söderholm reder ut samtiden

Sneakers, Cannadips och Fredrik Söderholm.
Fredrik Söderholm
Fredrik Söderholm

Café tolkar tidens tecken med hjälp av Sveriges skarpaste hjärnor. Den här gången: Fredrik Söderholm, programledare i morgonradioprogrammet Gott snack.

KÖR!


Ta sig vatten över huvudet

Det var nån bitter mellanskiktskomiker som sa att jag tagit mig vatten över huvudet när jag sa att jag skulle säga upp mig och börja sända morgonradio. Tog sig Strindberg vatten över huvudet när han hoppade av studierna utan att ta examen? Elon Musk när han bestämde sig för att göra elbilen sexig? Filip & Fredrik när de bokade Globen? Springsteen när han bestämde sig för att korsa hela USA på tre dagar för ETT gig i Big Sur? Hasse P när han lovade att göra världens längsta smörgåstårta? Tjing-tjongaren som bestämde sig för att dundra upp en 6 mil lång mur? Hur kul vore världen om ingen tog sig vatten över huvudet? Jag vill lite pärleroskt ändå rekommendera: Kasta dig ut och testa för fan. Så slipper du i alla fall ligga på dödsbädden och undra vad som hade kunnat bli.

Gott snack

Sveriges enda renodlade uthärdliga morgonpratradioprogram med ambitioner. Morgonradio-utbudet i Sverige är så svindlande uselt att även om du avskyr mig skulle jag våga påstå att det är värt att ge Gott snack en chans. Det är en otroligt mysig mix av oängsliga människor som inte alla jobbar med media. Min mamma, brorsa och en spelmissbrukande bowlare som heter Jesper bland annat. Nästa vecka ska vi testa min rehab-kompis Tomas som sidekick. En renodlad alkoholist och narkoman. Vågar nog ändå lova att sånt inte händer hos Gry med vänner eller på Morgonpasset.

Förlåtelse

Vet att många provoceras av mitt 12-stegs-predikande ibland, men man mår så jävla bra av att förlåta och släppa harmen. ’Alla klyschor stämmer’ är den största klyscha som stämmer osv.

AVVAKTA!


Cannadips

CBD-infused POUCHES. En snusliknande produkt som innehåller CBD men inte THC. Vad man inom vissa kulturer hade kallat en halvmesyr. Påsarna lämnar en god smak i munnen men jag känner ingen som helst effekt. För 200 kronor per dosa kan man lika gärna lägga en Läkerol under läppen. Precis när jag skriver detta (23.02) lägger jag in fem stycken för att verkligen ge produkten en sista chans. När jag skrivit klart den här texten borde jag ha ett slutgiltigt omdöme. Slutgiltigt omdöme: Okej, nu (00.47) är det lite go känsla i kroppen ändå.

Medvetna missförstånd för att plocka identitetspolitiska poäng

Låt oss FÖRSÖKA förstå i -stället för att fördöma? Det är LITE jobbigare men MYCKET mer givande, in my humble opinion.

STOPP!


Kalla poddar

Elaka, dömande, elitistiska poddar känns otroligt passé. Det är inte bara slapp och obegåvad underhållning, det känns otroligt omodernt. Det lämnar både lyssnare och kreatör (misstänker jag) med en känsla av olust och obehag. Det varma, bullriga och inbjudande känns som framtiden!

Plast

Cannadips kommer i väldigt tjusiga plåtburkar. Borde man inte kunna sälja allt snus i påltburkar och refill-påsar och på så vis minska plast-slöseriet? Eller skulle det gå på ETT ut?˝

Chunky sneakers

Det måste väl vara fler än jag som känner att den här grupphemsosande sneakerstrenden är på väg ut? Du kanske tänkte stå på premiären på Trädgårn och halvdansa halvironiskt med ett par Fila-pråmar på fossingarna? Gör det i så fall. Man ska göra som man vill. Men det är ännu fetare om du äger din kortväxthet och slänger samhall-klossarna. Vad fan är det för fel på ett par gamla hederliga slitna Converse?

Att vara anställd

Att jobba för någon annan och inte styra sin egen tid känns väldigt 2019 och hela mänsklighetens historia efter industrialismen?  Nu är det dags att ge sina bästa idéer till sig själv och förverkliga de där drömmarna vi inte vågat artikulera. Först när du jobbar för dig själv kan du uppleva den där känslan av att det inte finns nåt tak. Att sitta åtta timmar på ett kontor och få skolios är inte det liv vi vill leva egentligen, tror jag.


Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.