Fredrik Wikingsson: ”Jag hittade fina linor av mexikanskt tjack”

Apor, predikanter och piskor – ikväll lägger Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ”skitåret 2013”, som de själva kallat det, slutgiltigt till handlingarna med nya serien La Bamba på Kanal 5. Premissen: Filip får förverkliga ett antal livs- och yrkesdrömmar under speedat överinseende av Fredrik, ett experiment som tar dem från S&M-klubbar i Los Angeles till […]

Publicerad 2014-03-17 07:30 | Uppdaterad 2014-03-17 15:02  | Lästid: 4 minuter |

Apor, predikanter och piskor – ikväll lägger Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ”skitåret 2013”, som de själva kallat det, slutgiltigt till handlingarna med nya serien La Bamba på Kanal 5.

Premissen: Filip får förverkliga ett antal livs- och yrkesdrömmar under speedat överinseende av Fredrik, ett experiment som tar dem från S&M-klubbar i Los Angeles till dimmiga bakgator på Jamaica.

Café bad Fredrik Wikingsson dela med sig av sina privata bilder från inspelningen. Läs den mustiga resedagboken nedan och missa inte premiäravsnittet klockan 21.55 i afton.

Markus Kylén

* * *

– Här är Filip där han mår bäst. Omringad av män som tidigare levt rövare. Killarna här kallas ”Rock”, för han var så bra på att skallas back in the day, och ”Concrete General”, för att… han gillar det. De var gängmedlemmar 1987, samtidigt som Filip satt hemma i Köping och byggde sin ansenliga samling av parfymer.

– I ett avsnitt vill Filip ge sig in i den sädiga S&M-världen, vilket tog oss till en Dungeon i downtown Los Angeles. Här utsattes Filips skinkor för en minst sagt omild behandling samtidigt som jag öppnade ett litet skåp och hittade någonting som jag gissar var fint upplagda linor av mexikanskt tjack.

– Älskar när folk slänger ut madrasser så här. LÄTTHETEN de måste känna när de tar beslutet att skita i grovsoprumkonventionerna!

– Filip har börjat bli kräsen kring glasen han dricker sin tequila i. Det här glaset skickade han tillbaka till kyparen – säger man ”kypare” längre? – med motiveringen att botten var för tunn. Sånt här FÖLJER jag med stigande oro.

– Filip har också börjat leka med sitt utseende. I det första avsnittet av La Bamba så tar han över en gudstjänst i en liten församling i Memphis. Inför detta tryckte han upp en flyer där han ville att hans rätt tunna ögonbryn skulle bli mer prominenta.

– Detta är flyern. Hemsk är den. Producerad av en lokal reprofirma i Memphis. Sån här luddig typografi flyger tydligen i södern.

– En taxichaufför i Los Angeles som började skrävla om att han ”minsann var med på 60-talet, när allt hände” och jag började tänka ”Fan vad gött med ett ÖGONVITTNE som kanske har lite härligt skvaller om The Mamas & The Papas” och så visade det sig att han inte ens visste vilka The Byrds var, utan bara hade koll på några Beatles-singlar som Can’t buy me love. Varför är det alltid så? Att man blir besviken!?

– Jag hade sett om Grizzly Man, dokumentären om en man som äts upp av en björn, precis nyligen så detta hatade jag verkligen.

– Ett tidningsomslag vi roats mycket av i vinter. Det är så JÄVLA osäljigt med orden ”JAG GILLAR SPORTBARER”.

– Filip gillar att ha en cigarett i munnen på bild. Här ska han alldeles strax misshandlas en hel natt i ett motellrum, av en förtjusande dominatrix som heter Ms Vera.

– Titta! Det är hon som spelar ”Maeby” i Arrested Development!

– Arizona besöker vi också. Det visar sig att dagens cowboys nästan helt ditchat den gamla fina whiskeytraditionen och i stället gått över till gräsrökande vid lägerelden. Deras usla kvinnosyn är däremot intakt. Likaså deras syn på människor från andra länder.

– UNICEF-komplexet i full blom på Jamaica.

– Vårens sköraste mobilladdning, i en städskrubb tillhörande den märklige reggaeartisten Sizzlas farsa.

– All in!

– Jamaica var fan underbart.

– Här enas vi båda om att detta är den sämsta omslagsintervjun som Hollywood Reporter någonsin publicerat. Sumner Redstone må vara rik, och halvmäktig, men han närmar sig också ett tillstånd av senilitet och då känns omslagsintervjuer som en no-no.

Dela på Facebook
Tweeta