Hoppa till innehåll

Fyre Festival-mannen påstår att det blir en Fyre Festival 2

Fyre Festival-grundaren Billy McFarland och bild från Fyre Festival.
Joakim Almén

Efter superfloppen med Fyre Festival, som resulterade i en Netflix-dokumentär med hög chockfaktor, är festivalarrangören Billy McFarland ute ur fängelset och redo för en runda till.

Minns du uppståndelsen kring Fyre Festival? Om inte kommer här en kort resumé. Med hjälp av superkändisar som Bella Hadid och Kendall Jenner försökte amerikanen Billy McFarland, tillsammans med rapparen Ja Rule, under 2017 marknadsföra sin festival Fyre Festival som en paradisdröm – en superlyxig festival på en ö i Bahamas. McFarland lyckades samla in stora summor från sponsorer, men festivalen arrangerades inte på Pablo Escobars tidigare privatägda ö, som det påstods i marknadsföringen.

I panik flyttades festivalen till en annan ö Bahamas och inget, absolut inget, av überlyxen som utlovades i marknadsföringmaterialet levererades i verkligheten, och de som besökte festivalen fick en mardrömsvistelse. Det häpnadsväckande bedrägeriet blev sedermera föremål för ett par dokumentärer, där Netflix-dokumentären Fyre: The Greatest Party That Never Happened fick stort genomslag.

McFarland kallades av Vanity Fair för ”the poster boy for millennial scamming” och dömdes 2018 till fängelse för sitt grova bedrägeri. Och i fängelset har McFarland, fram till att han släpptes förra året, haft tid att knåda tankarna och kommit fram till att det är dags för en runda till.

I söndags annonserade han ”Fyre Festival 2” och så sent som i tisdags påstod han på sin Instagram att förköpsbiljetterna är slutsålda. Trots att det inte finns ett datum för festivalen eller någon information om var den ska arrangeras eller vilka artister som ska spela.

McFarlands Instagram-kommentarsfält är fyllt av användare som förhåller sig minst sagt skeptiska till Fyre Festival 2. Rimligen så.

Fyre Festivalen-mannen Billy McFarland. Foto: Getty Images

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.