Hoppa till innehåll

Popaganda-festivalen går i graven

The Vaccines på Popaganda-festivalen.

En trotjänare på festivalscenen har sorgligt nog gjort sitt.

Popaganda-festivalen har varit en självklar del av Stockholms festivalscen i över 20 år. Festivalen, som från 2008 arrangerades vid Eriksdalsbadet och ofta i skarven augusti/september, har under åren varvat svenska indiefavoriter som Shout Out Louds och Bad Cash Quartet med stora internationella bokningar som Phoenix, Saint Etienne, Lily Allen och förra årets headliner Future Islands.

Joy M’Batha under Popaganda 2017. Foto: Getty Images

Men nu är det tyvärr över för den mycket trivsamma som markerade slutet på sommaren för många musikälskare. På Instagram skriver arrangörerna om beslutet.

”Festivalen 2022 på Fållan var den ideella föreningen Popagandas sista arrangemang, efter 21 år har vi beslutat oss för att avsluta vår verksamhet. Som förening har vi oftast låtit det vi skapat tala för sig självt, men det går inte att förneka att vi är otroligt stolta över vad vi har åstadkommit under alla år.

Nu stänger vi boken och det behöver inte vara så dramatiskt. Det viktiga är alla minnen och positiva upplevelser som vi förhoppningsvis hjälpt skapa hos alla som besökt eller på andra sätt varit medskapare till våra festivaler, klubbar, med mera över dessa två decennier. Vi hoppas att folk kan tänka tillbaka på Popaganda som ett viktigt och varmt litet hörn i det stora hela.”

Fjolårets festival som arrangerades i Fållan i Slakthusområdet blev den sista. Tack för allt, Popaganda!

Tove Lo under Popaganda 2017. Foto: Getty Images
Thomas Stenström under Popaganda 2017. Foto: Getty Images

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.