Annons
Annons

Musiken i Skam gör succé – här är låten som ökat 3 000 % i antal spelningar

Den norska artisten Gabrielle har fått ett rejält uppsving i och med succén för serien Skam.

Joel Linde

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Nyligen släpptes säsong tre av serien Skam, serien som helt får oss att glömma bort vår faktiska ålder och romantisera om gymnasielivet som vore det den bästa tiden i livet.

Skam har skapat en hysteri som på många sätt även överskuggar internationella succéer från Netflix och HBO. En bidragande faktor är så klart det noga genomtänkta och ärligt talat fantastiska soundtracket. Förutom hitlåtar som många av oss redan blivit dritings och hookat till tidigare får vi också en härlig inblick i den norska musikscenen.

En ny mätning från Spotify visar till exempel att låten ”5 Fine Frøkner” (som släpptes redan 2014) från norska artisten Gabrielle har ökat med 3018% i antal dagliga lyssningar på Spotify sedan den 25 november 2016. Något som Gabrielle kommenterar så här:

”Dette er helt rått. Får såååå mange fine meldinger fra folk over hele verden som hører på låten etter SKAM. Elsker at mange ikke forstår teksten men bare bumper den tingen som ingenting. Alle Fine frøkner og fyrer: I see you!”.

Gillar du också mycket av musiken i serien? Här hittar du listan med de 75 bästa låtarna från de tre första säsongerna.

Den procentuella ökningen avser perioden 25 november 2016 – 6 januari 2017.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Här kan du köpa kläder med Skam-tema

Länkar via Apprl.

Isak och Even-tröja – köp den här. 

Hooke-tröja, köp den här. 

Isak+Even-keps, köp den här.

Team William-tröja, köp den här.

Kosegruppa-tröja, köp den här.

Allt er love-keps, köp den här.

Ännu mer Skam-plagg här

Annons

Dela (68)
TweetaLaddar