Garmins nya smartklockor är för den stilmedvetne träningsnörden

Garmins Marq Expedition klocka.

GPS-bolaget Garmin släpper i dag Marq, en serie nya smarta klockor. Bolaget som redan har en mycket stor del av marknaden för löparklockor, vill ta sig närmare mode och livsstilssegmentet, göra klockorna mindre, elegantare och multianpassade.

Redaktionen  |  Publicerad 2019-03-13 13:05  |  Lästid: 2 minuter

Garmin, som på i slutet på 1990-talet ägde marknaden för GPS:er som satt i bilen eller på båtens instrumentbräda, har i 15 år producerat smarta klockor och blivit en av världens största tillverkare. De har specialiserat sig på löparklockor, och enligt Marcus Bjärneroth på Garmin hade över 90 procent av de i finalen på stenhårda triathlontävlingen Iron Man i Hawaii en Garminklocka på armen.

Marq, som bygger på Garmins tidigare Fenix-familj, är en serie av klockor som under skalet är hyfsat lika. Tanken är att bredda från löpning och triathlon, in i äventyr, livsstil och mode. Pulsmätare, GPS och redo för ett gäng appar som Spotify, betallösningar, avancerad realtidsspårning av rörelser, kompass och en hel del annat. Driver, Captain, Expedition, Athlete och Aviator är de fem modellerna som använder material och form som känns igen inom respektive nisch.

Klockorna är 46 millimeter breda, omkring 14 millimeter tjocka och är tillverkade i titan. De skiljer sig inte bara gällande vilka appar som kommer förinstallerade utan även i yttre form, typsnitt och armband.

Den billigaste i serien (Marq Athlete) kostar omkring 17 000 kronor och den dyraste (Marq Driver) omkring 27 000 kronor.

Se bilderna på Garmins nya Marq-klockor

Garmin Marq Athlete
Modellen Athlete.
Garmin Marq Aviator
Modellen Aviator.
Garmin Marq Captain
Modellen Captain.
Garmin Marq Driver
Driver, den snabbaste modellen i Marq-serien.
Garmin Marq Expedition
Modellen Expedition.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2019-03-13 13:53