Hoppa till innehåll

Ginfavoriten släpper midsommarfirandets tjusigaste akvavit

Akvavit från Norrbottens destilleri.
Joakim Almén

Prisade Norrbottens destilleri akvavitdebuterar lagom till midsommar.

Norrbottens destilleri, det väldigt nordliga destilleriet från Töre utanför Kalix, är främst förknippat med sin prisbelönta gin. Med norrländskt naturnära smaktoner från björk, tall och gran har Norrbottens destilleri snabbt blivit en favorit bland ginkonnässörer.

Lagom till midsommar ger sig nu gindestilleriet ut på nytt spritterritorium när de släpper en akvavit. Enligt Norrbottens destilleri själva innebär akvavitsläppet startskottet för en ny era där man går från att vara en renodlad gintillverkare till att bli ett mångsidigt destilleri med ytterligare ett gäng spännande nyheter på gång.

”Inte för att vi inte älskar gin, men det nya steget vi nu tar med Norrbottens Destilleri med ett bredare sortiment känns otroligt spännande. Vår akvavit gör en vältajmad entré inför sommaren och vår förhoppning är att den ska bli en ny favorit på midsommarbord över hela landet”, säger Dennis Bejedal, grundare och Master Distiller på Norrbottens Destilleri.

Akvaviten är en modern tolkning av en klassiker där tradition möter kreativitet för en ny, unik smakupplevelse. Toner av kummin och dill kombineras med batakpeppar som tillför krispighet och toner av soltorkad citrus. Dessutom har man tillsatt rostad, söt fänkål att runda till smakprofilen. Akvaviten bör således funka lika bra som sidovagn till skaldjuren eller som bas i midsommardrinken.

Den trogna Norrbottens destilleri-kunden lär inte känna igen sig designmässigt. Den nya akvaviten kommer nämligen i en helt ny tjusigt designad flaska, dessutom har etiketten har fått sig en utseendemässig uppdatering. Något som enligt destilleriet själva ska spegla deras ”lokala hemvist och globala ambitioner”.

Den nya akvaviten från Norrbottens destilleri har artikelnummer 39458 kostar 300 kronor, rymmer 70 centiliter och har en alkoholhalt på 38 %.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.