Hoppa till innehåll

Se Jared Letos gubbförvandling i trailern till ”House of Gucci”

Adam Driver och Lady Gaga

Ridley Scotts andra storfilm för hösten är minst sagt stjärnspäckad och välklädd.

Häromveckan släpptes trailern till den första av Ridley Scotts storfilmer i höst, det medeltida riddardramat ”The Last Duel” som har premiär i Oktober. Nu är det dags för nästa trailer till höstens andra stora Scott-produktion, nämligen House of Gucci.

Men där den förstnämnda kryllar av hockeyfrillor och ringbrynjor är den andra desto mer stilig ur ett modernare perspektiv. Att House of Gucci är proppfylld med italiensk elegans är inte så konstigt då den ju faktiskt bygger på den dramatiska, verkliga historien om familjen bakom ett av världens största modehus. Och rollistan är rätt elegant den med.

Lady Gaga spelar den ”svarta änkan”, Patrizia Reggiani, den excentriske societetsdamen som dömdes för att ha beställt mordet på sin exman Maurizio Gucci, som spelas av en glasögonklädd Adam Driver. Rutinerade Al Pacino och Jeremy Irons spelar Aldo respektive Rudolfo Gucci, men det är Jared Letos gestaltning av Paolo Gucci som väckt mest reaktioner.

Leto har spökats ut ordentligt med både ansiktsproteser och munkfrilla för att göra den gamle Gucci-höjdaren rättvisa. Förvandlingen är minst sagt imponerande och visst ser han mer ut som sina 49 år på den vänstra bilden?

Regisserar gör Ridley Scott och trots att han nu är 83 år kör han på med två filmer i höst. Att döma av hans tidigare produktioner (Alien, Blade Runner, Gladiator m.fl.) och den maxade rollistan kan nog detta bli riktigt bra.

Spana in trailern här:

House of Gucci har premiär 24 november.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.