Glädjebeskedet: Nu blir Solsidan långfilm

En dröm kan bli sann, kan bli verklig, och det blir den i dag – för nu ska Solsidan bli långfilm.

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2017-03-14 10:07  |  Lästid: < 1 minuter

Var du en av dem som kände en stor sorg i bröstet efter beskedet om att Solsidan säsong 5 skulle bli seriens sista? Torka tårarna, för snart kommer du få återse Ove, Mickan, Fredde, Anna och Alex igen.

En av Sveriges populäraste komediserier någonsin tar alltså steget till vita duken. Regissörerna Felix och Måns Herngren har fått grönt ljus och marknadsstöd för idén.

Solsidan bänkade svenska folket i tv-sofforna första gången 2010, och serien blev snabbt en hit. Det första avsnittet av den andra säsongen sågs av hela 2 530 000 tittare i Sverige – den högsta tittarsiffran för tv4 på tio år, bortsett från två avsnitt av Let’s Dance. Det placerade Solsidan i samma popularitets-kategori som SVT-klassikern Svensson, Svensson.

När filmen kommer upp på vita duken är ännu inte klart, men låt oss så länge bara stanna till och glädjas vid beskedet att filmen är ett faktum. Den kommer att göras. Tack bröder Herngren. Tack.

En annan serie som numera finns som film är Breaking Bad. I det fallet var det något geni som på eget bevåg bestämde sig för att klippa ihop den fem säsonger långa serien till en två timmar lång film. Läs mer om filmen, och var du hittar den, här!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:45