Glasklar GPS för bilen

GPS-apparna blir allt bättre. Till nackdel så klart för alla tillverkare av hårda små GPS-lådor. Men nu släpper Garmin en pryl som kombinerar apparnas smidighet med GPS-boxarnas lättlästhet. Projektorn Head up-display. Via blåtand kopplas projektorn till din GPS-app-utrustade mobiltelefon och projicerar sedan all info på en transparent plastfilm som fästs på vindrutan. Den självklara fördelen […]

Publicerad 2013-07-29 10:55  | Lästid: 1 minut | Patrik Hedlund

GPS-apparna blir allt bättre. Till nackdel så klart för alla tillverkare av hårda små GPS-lådor. Men nu släpper Garmin en pryl som kombinerar apparnas smidighet med GPS-boxarnas lättlästhet. Projektorn Head up-display.

Via blåtand kopplas projektorn till din GPS-app-utrustade mobiltelefon och projicerar sedan all info på en transparent plastfilm som fästs på vindrutan.

Den självklara fördelen är att man i högre utsträckning kan ha koll på vad som händer på vägen – men den skyhöga James Bond-känslan spelar förstås också in.

Svenskt lanseringsdatum är ännu inte klart, men priset kommer att landa på cirka 1 000 kronor. Tänk på att du även behöver mjukvaran – alltså en app till din mobiltelefon, som kostar cirka 400 kronor.

Läs mer om produkten här.

Patrik Hedlund

Dela på Facebook
Tweeta