OnePlus lanserar prisvärd telefon med grym kamera

För den som är sugen på en ny riktigt bra telefon som inte kostar skjortan är OnePlus Nord 3 helt klart ett alternativ att ta en titt på.

Jonas Strandberg  |  Publicerad 2023-07-25 08:51  |  Lästid: 2 minuter

Smartphonemarknaden är full av alternativ, vilket kan göra det lite svårt att navigera. Då är det en trevlig överraskning med alternativ i mellansegmentet som ändå har en hel del att komma med.

Efter ett par dagars normalt användande av OnePlus Nord 3 går det snabbt att konstatera några saker. Dels klarar den sig dagen ut på en laddning. Mer om du inte är lika lagd åt det lite maniskt scrollande hållet som undertecknad. Det går även väldigt snabbt att ladda telefonen. Använder man den medföljande laddaren går Nord 3 från 1 procent till 60 på cirka en kvart, vilket såklart är väldigt positivt.

Generellt sett flyter telefonen på bra när man hoppar mellan appar, spel och andra funktioner, vilket eventuellt påverkas av att modellen som testats är den med 16 GB RAM-minne (och 256 GB lagring). Det finns för övrigt även en något billigare variant med halva minnet och utrymmet.

Ett annat plus är stereohögtalarna på varsin sida av skärmen som fungerar riktigt bra till filmtittande. Även skärmen levererar både inomhus och utsatt för direkt solljus.

Kameran som medföljer är betydligt mer påkostad än vad man kan vänta sig för prisklassen. Det gäller framförallt huvudkameran som använder samma kamerasensor som toppmodellen OnePlus 11. Vidvinkelkameran levererar inte samma kvalitet, vilket helt klart är värt att notera.

Andra detaljer som fått stryka på foten i och med det lägre priset är att telefonen inte är vattentät, utan bara vattentålig. Det innebär i praktiken att man inte bör lägga telefonen på botten av ett fyllt badkar. Ett excentriskt beteende förstås, men olyckor kan ju också ske. Nord 3 går heller inte att ladda trådlöst och saknar möjlighet att expandera minnet ytterligare.

Som helhet är detta dock ett utmärkt alternativ med flera glada överraskningar. En stabil telefon med det viktigaste man behöver, utan att tömma plånboken.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-07-25 08:51