Dags att göra balkongen redo för våren – 5 enkla tips

Efter en vinter i ide börjar det snart bli dags att börja nyttja balkongen igen. Med de här tipsen blir du redo att fånga vårens första sol från första parkett.

Mikaela Råberg  |  Publicerad 2017-03-01 10:25  |  Lästid: 3 minuter

Våren innebär inte bara att det blir ljusare och grönare ute. För många betyder våren att det är dags att börja flytta ut på balkongen igen.

Även om det fortfarande dröjer ett tag innan vi kan sitta utomhus längre perioder utan att frysa är det fortfarande möjligt att skapa en balkong där du kan avnjuta en kaffe i solen eller bara drömma om kommande varma dagar.

Vi bad våra vänner på Elle Decoration om några enkla tips att göra våra balkonger redo för våren, det här är deras tips.

1. Levande ljus

01. varfixa-balkongen

Foto: Alice Johansson Styling: Pernilla Algede för Alvhem/mäklare: Sandra Guerrero

Värmeljus skapar en mysig och – åtminstone till synes – värmande atmosfär. Stora ljuslyktor i mönstrat glas sprider ljuset bättre än mindre varianter. Kombinera gärna flera stycken och placera ut.

2. Matta på golvet

09. varfixa-balkongen

Foto: Johan Spinell Styling: Mainstreet Stockholm för Historiska hem/mäklare: Mattias Holm

Även om solen ligger på kan det bli kyligt på det bara balkonggolvet. Placera en vädertålig matta där du sätter fötterna. En bonus är att den även skapar ett mer ombonat intryck.

3. Dekorera med växter

Än är vädret inte att räkna med och även om det är härliga plusgrader på dagen kan temperaturen snabbt sjunka om nätterna – och då är det inte särskilt klokt att placera ut känsliga växter.

Välj grönska som tål väder, vind och minusgrader. Är du osäker kan du alltid dekorera med robusta kvistar. Om du inte vill att de ska knoppa så behöver du inte ens vattna dem.

4. Värmande textiler

04. varfixa-balkongen

Foto: Henrik Nero Styling: Scandinavian Homes för Alexander White/Johan Franzon

Det är lätt att luras att våren är här för att stanna när den efterlängtade solen kikar fram, dock är det bra att tänka på att det fortfarande kan vara ganska kyligt i luften.

Dynor på balkongmöblerna är en bra lösning, likaså att ha värmande plädar eller skinnfällar i närheten när värmen avtar.

5. Stämningsfull belysning

05. varfixa-balkongen2

Foto: Maria Sahlander för Bjurfors/mäklare: Zara Ek

Nu är det dags att städa bort julbelysningsslingorna för mer våriga varianter. Ljusslingor med stora glödlampor är ett fint alternativ som lyser upp när det mörknar.

Komplettera gärna med massor av ljuslyktor.

Fler inredningstips!

9 smarta och snygga lösningar för dig som bor litet

Rekordmånga mäklare anmäls för lockpriser: ”Högsta nivån någonsin”

Möblerna du har störst chans att få sålda på Blocket

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-03-01 10:26