Hoppa till innehåll

Göteborg en av världens bästa krogstäder – vinner över New York

Marlon Appelgren

Förutom Glenn Hysén och Håkan Hellström har Göteborg nu fått något extra att känna sig stolta över. Ny studie rankar staden som en av världens tio bästa att gå ut i.

Det är inte ovanligt att vi svenskar reser till andra länder för att testa på ”det riktiga kroglivet”. Sverige har dock mer att erbjuda på än många tror. Det är sajten Hostelworld som har rankat Göteborg på sjunde plats av tio i kategorin ”Worlds Best City for a Night Out”. På första plats landar Tysklands krogstad Hamburg.

Rankingen är baserad på lokal expertis kring vad för olika saker som finns att göra, lokalbornas bemötande, säkerhet, hur lätt det är att ta sig runt i städerna och prisnivån.

Här är hela topp 10-listan:

1. Hamburg

På första plats kommer inte helt oväntat barmekkat Hamburg. Här finns alla komponenter som behövs för att få den allra bästa krogupplevelsen. Välj och vraka mellan allt från högljudda dansgolv med elektronisk musik till lugna träbarer i stadens äldre distrikt. Vilket humör du och dina vänner än är på finns det alltid något som passar i Tysklands vackra hamnstad.

2. Köpenhamn

På andra plats glider vårt vackra grannland in med den älskade huvudstaden Köpenhamn. Den här skandinaviska favoriten är lätt att bli förälskad i för sina idylliska hamnkrogar och sitt glada nattliv och folk. I myllret finns allt från mysiga småpubar och trendiga nattklubbar till proffsiga och exklusiva vinbarer.

3. Berlin

Att Berlin är en av världens bästa städer att gå ut i kommer nog inte som en överraskning. Här får du väldigt mycket nattliv för pengarna och är du ute efter en varierad barmiljö finns det få ställen som gör det bättre. I Berlin finns allt från lyxiga takbarer med champagne på menyn till stadsdelar fullproppade av hippa barer och förstås världens mest populära coh mytomspunna technoklubb – Berghain.

4. Dublin

På fjärde plats hittar vi Irlands huvudstad som förutom sitt härliga nattliv är känt för att vara en stad med mycket trevliga invånare. Här får du inte missa det så kallade Temple Bar-området, känt för sina härliga pubgator där allt finns från att gå på livespelningar till att brygga sin egna öl i barerna. En resa till Dublin är inte helt färdig förrän du druckit öl från Guiness och dansat på bordet till irländsk folkmusik.

5. Amsterdam

Den holländska huvudstaden Amsterdam är inget annat än ett måste för den som är ute efter hippa bargator och stora valmöjligheter på nattklubbar. Bargatornas oändliga utbud av caféer och nattklubbar som har öppet dygnet runt gör staden omöjlig att ha tråkigt i – och för vissa partynissar även svår att lämna.

6. San Francisco

Det första man tänker på med San Francisco kanske inte är stadens nattliv. Det är dock en plats som verkligen gör sitt när det kommer till att erbjuda baralternativ för alla olika typer av människor. Här finns allt från lyxiga vin och champagnelounger till hippa bargator för ölentusiaster.

7. Göteborg

Göteborg har inte bara klassats som en av världens vänligaste städer, nu har Sveriges alldeles egna västkustpärla även kvalat in på listan som en av världens bästa städer att gå ut i. Ska du gå ut i Göteborg är det i huvudsak Avenyn som gäller och det är utan tvekan en nattklubbstät gata likt få andra platser.

8. Prag

Tjeckiens pärla Prag är inte bara världens ölhuvudstad. Prag är också den stad du borde åka till om uppdraget är att få så mycket nattliv det bara går för under femhundringen. Gillar du att dricka öl måste du åka hit och har du ett sug för att gå på nattklubb finns det även ett stort utbud av det.

9. Warszawa

Polens vackra huvudstad Warszawa står fortfarande som ganska okänd för många svenskar. Något som det dock börjar visas mer och mer ändring på då bara fler och fler börjar inse hur billigt det faktiskt är att göra saker i staden. Warszawas krogliv bjuder inte bara på en pricerunner-orgasm utan även en stor variation på klassiska barer som stått sedan kriget, till nya exklusiva nattklubbar.

10. New York

Vad finns det mer att säga om hela världens favoritstad som redan inte är sagt? Fortfarande en hel del. New York finns som inte oväntat också med på listan över världens bästa städer att gå ut i och det är av flera anledningar. Staden som aldrig sover kryllar av så många alternativ att du och dina vänner aldrig behöver planera för att få en toppenkväll. Allt finns och allt är alltid öppet, så att säga.

Källa: Hostelworld

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.