Hoppa till innehåll

Göteborgs-Beck är tillbaka – snart kommer en ny Johan Falk-film

Underbara nyheter för alla fans av de här polisfilmerna.

Johan Falk – Slutet släpptes 2015 och sedan dess var det fram till 2023 tyst från den göteborgska, oavbrutet svärande polisen. Förra året släpptes nämligen en bok om rollfiguren och nu i år kom uppföljaren till den boken. Nu är det även dags för ännu en film, det berättar huvudrollsinnehavaren Jakob Eklund i podden Nemo möter en vän.

Eklund verkar inte pigg på att mata ut filmer i samma maniska tempo som under Johan Falks-seriens mest intensiva dagar, utan nöjer sig än så länge med en ny film, eller kanske ett par stycken. Den 62-årige skådespelaren kommenterar comebacken.

”Jag har ju åldrats ordentligt sen sist, då måste historien kanske ändras. Vi får se vad den tar vägen – jag tror att detta blir en mindre och tätare film. Kanske mer som Noll tolerans och Den tredje vågen.”

Jakob Eklund har inte bara spelat Johan Falk, utan även medverkat i många andra långfilmer. Den långtgående Falkserien utgör dock en dryg tredjedel av hans filmografi enligt IMDb. Vad den nya filmen kommer handla om är än så länge okänt, men det vore roligt om den slutar med att Johan Falk vinner den slutgiltiga segern över brottslighet.

Johan Falk beskrivs på baksidan a

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.