Hoppa till innehåll

Grand Soleil storsatsar med ny höstmeny och brunchservering

I somras slog äntligen den rivierahyllande restaurangen Grand Soleil upp portarna. När nu hösten rullar in skiftar man fokus en aning och bjuder in till en riktigt höstig säsong med meny signerad Mattias Dahlgren. Dessutom drar man nu i september igång sin stora satsning på lyxiga helgbruncher.

Det är nu dags för Grand Hôtels nya restaurang Grand Soleil att officiellt lämna sommarsäsongen bakom sig och byta om till höstskrud. Fokuset på kvalitativa råvaror består, men den handplockade meny är uppdaterad för att passa säsongen.

Höstmenyn kommer bestå av bland annat kalvtartar med champinjon, franskvatten och krasse, burrata med bakade vintertomater, oliver och färska örter, kycklingescalope med kronärtskocka, parmesan och citron samt moules frites.

Interiört välkomnas nu gästerna med en värmande brasa från den öppna kaminen placerad mitt i restaurangen, där de stora panoramafönstren fortsätter bjuda in till utsikten över Blasieholmshamnen.  

Helt nytt för Grand Soleil, och även Grand Hôtel, är brunchsatsningen med start den 23 september. Varje helgförmiddag, lördag till söndag, erbjuds brunchmeny med bland annat tre riviera-inspirerade rätter och à la carte-meny Lördagsförmiddagar bjuds dessutom DJs in för att ytterligare höja helgstämningen.

Brunchen kommer serveras mellan klockan 10-16.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.