Annons
Annons

Grattis, Alicia Vikander – här är Cafés snyggaste bilder på stjärnan

Alicia Vikander somnar med en Oscarsstatyett i Hollywood i natt. Café hargrävt i arkivet efter de finaste bilderna på stjärnan och resultatet är rätt otroligt.

Markus Thunberg

Så här skrev Cafés Robert Börjesson i början av 2012: ”Se upp, Kristen Stewart & Co – en svensk supertalang är ute efter era huvudroller. Nu laddar Alicia Vikander för världsdominans med inte mindre än tre internationella storfilmer. Café träffar henne i London för en sprakande intervju om paparazzibilder, bisarra regissörer och konsten att skaffa en miljardbudget.”

Annons

Nu, fyra år senare, är det verklighet. Medan Kristen Stewart (& Co) var långt i från en Oscarsnominering plockade svenskan hem sin första på 2016 års gala.

– Jag vill tacka min regissör, tack för att du trodde på mig mig och tack till Eddie, den bästa skådepelarpartnern, du höjde mig. Jag kunde inte gjort det utan er, säger Vikander på scenen och fortsätter på svenska:

– Alla ni där hemma!

Svenske fotografen Pierre Björk tog de här bilderna på Alicia Vikander under slutat av 2011 i London. 

alicia2

Alicia Vikander, 23, fotograferad för Café i London, då hon spelade in filmversionen av klassiska romanen Anna Karenina. Foto: Eric Frideen

alicia4

Vikander delade lägenhet i London med svenska musikduon Icona Pop. ”Det är kul, för vi är på samma språngbräda i karriären just nu”, sa hon 2012.

alicia1

Foto: Eric Frideen

alicia3

Foto: Eric Frideen.

alicia8 alicia7 alicia6 alicia5

 

Nästa år, 2013 intervjuade Cafés Victor Johansson Alicia Vikander igen och skrev: ”Hon klarade hoppet till Hollywood. Nu väntar nästa steg. Alicia Vikander berättar om pinsamma sexscener, vargattacker och Alexander Skarsgårds oväntade frieri.

Pierre Björk tog bilderna på den svenska skådespelaren på väg mot ett enormt genombrott. 

alicia10

Foto: Pierre Björk.

alicia18 alicia17 alicia16 alicia14 alicia13 alicia11

Läs också!

Alla 14 svenska Oscarsvinnare – har du koll?

Se DiCaprios tacktal – och Kate Winslets reaktion på det

Alicia Vikander vinner Oscar – hälsar till Sverige i talet

Ur arkivet: Här laddar Alicia Vikander för världsdominans

 

Annons

Dela (183)
Tweeta

Annons


Laddar