Annons

Grattis stockholmare – ni har en av världens bästa barer!

Linje Tio i Stockholm utsågs för andra året i rad till en av världens bästa barer. Mycket kul för dem – och för alla stockholmare som får njuta av några av världens bästa drinkar!

Joel Linde
Foto Linje Tio
Grattis stockholmare – ni har en av världens bästa barer!

Den högt ansedda listan ”The world’s 50 best bars” har precis presenterat ställningen för 2017. Passande nog hölls presentationen i London, där fyra av de tio bästa barerna ligger. I övrigt går naturligtvis New York väldigt starkt på drinklistan, Oslo placerar en bar på plats 20 och Aten, Singapore och Paris får många topplaceringar.

Annons

I Stockholm kan vi glädjas åt att ha en av barerna med på listan, och alltså erkännandet från över 500 konnässörer från 55 olika länder. Linje Tio, som är en del av den tredelade Tjoget, hamnade på listan redan förra året, ett år efter att den hade blivit utnämnd till en bar att hålla koll på.

Gilla Cafe.se på Facebook

Just isen är något som nämns specifikt i motiveringen till varför Linje 10 gör så goda drinkar. ”Bra is gör en cocktail godare och vi tar inga genvägar, säger Andreas Bergman.”

– Då visste vi att det fanns intresse och att vi hade ögonen på oss, och att om vi skötte våra kort rätt så kunde det bli jävligt bra. Och det gjorde vi ju, sa delägaren Andreas Bergman då.

Nu hamnar Linje Tio på plats 44 och är alltså för andra året i rad den enda svenska baren som fått plats på den prestigefulla listan.

– Vi är så glada och tacksamma för det här, det känns ganska sjukt. Alla vi började jobba på skithak, men det är så det är i krogvärlden – man börjar på botten och jobbar sig uppåt. Vi känner oss så glada att vi jobbade oss så högt upp att vi nu driver en av världens bästa barer!

Tjoget och Linje Tio samägs av Andreas Bergman och Joel Söderbäck, och drivs tillsammans med Ludvig Grenmo. Joel och Andreas äger även Paradiso på Södermalm i Stockholm.

Andreas Bergman, Ludvig Grenmo, Jimmie Hult och Joel Söderbäck.

Klicka på pilen för en lista över världens 50 bästa barer i London, New York, Paris, Aten, San Francisco och massor av andra städer!

1 2

Annons

Dela (60)
Tweeta

Annons


Laddar