Annons

Grym italiensk hantverksöl – i bolagets coolaste flaskor

"Coolt, karaktärsfullt och jävulskt gott". Cafés dryckesredaktör Andreas Grube knockas av ofiltrerad och opastöriserad färsköl från Italien.

Andreas Grube


Härförleden fick jag förmånen att prova några olika öl från ett italienskt hantverksbryggeri som heter RentOn. Bryggeriet har sin hemvist i Marche och de gör färsköl som är ofiltrerad, opastöriserad – och jävulskt god, med väldigt särpräglad karaktär.

Annons

Som extra plus i kanten görs ölen i coola 750-millilitersflaskor med etiketter och namn som för tankarna till både film noir, Fantomen och 80-tal.

Tre av dem finns i Systembolagets beställningssortiment. Klart värda att prova!

RentOn Lola (nr 89081, 118,60 kr). En saison i fräsch stil som har smaksatts med salvia. Syrlig och lätt, men också med bra drag i kryddigheten. Perfekt pizzabärs.

RentOn New Order (nr 89367, 141,70 kr). Lite kralligare i alkoholen (7 procent), med rejäl kropp och tydliga toner av honung, gula äpplen och schysst beska.

RentOn Susi (nr 89229, 118,60 kr). Svinsnygg balans mellan beska och sötma, och med nyanser av banan, tropisk frukt, citrus, gula äpplen och färska örter. Kanske den mest lättklunkade av de tre.

Annons

Dela (118)
Tweeta

Annons


Laddar