7 bästa nya ölen på bolaget just nu

Klassisk pilsner, koriandersmakande wit och klunkvänlig ale. Cafés Andreas Grube tipsar om bästa ölen bland Systembolagets nyheter.

Andreas Grube  |  Publicerad 2018-04-27 13:07  |  Lästid: 2 minuter


Dacicky
(nr 1009, 11,90 kr)

Enkel men schysst pilsner till klart fyndpris. Bra drag i beskan och massor av apelsin, knäckebröd och lite halmtoner.


Mikkeller Hôtel Henri
(nr 1250, 24,90 kr)

Matvänlig kombo mellan söt fruktighet, knäck och örtig kryddighet. Den hyfsat höga alkoholen (6,9 procent) ger rejält med stadga och kropp. Jag föredrar att servera den lite extra sval, snarare 7-8 grader än 10.


La Corne Blonde
(nr 13000, 21,90 kr)

Ljus belgisk ale med tydliga jäst- och äppeltoner tillsammans med tropiska smaker av ananas och banan. Lite obalanserad sötma i avslutet, men ändå rätt kul öl.


Vedett Wit
(nr 1303, 19,90 kr)

Ljus och lätt i färgen, och med doft och smak av vete, apelsin, örter och den för witstilen så typiska koriandern. Lättklunkad och fräsch.


Proper Job
(nr 1011, 28,90 kr)

Halvliterspava IPA med gott om humlearomer (cascade, chinook, willamette är sorterna) och sötfruktiga nyanser av torkade aprikoser, kanderade apelsinskal, färska örter och honungsnyanser. Bra både på egen hand och till husmanskost.


Sigtuna Saison
(nr 1274, 23,90 kr)

Riktigt härlig och fräsch saison som bjuder på gott om grapefruktnyanser tillsammans med citruszest, ljust bröd och en nyans barrskog. Bra till helgens grillhäng.


True Blonde Ale
(nr 1237, 19,90 kr)

Ljus, lätt och fräsch – läskande drickglädje utan krusiduller. Kan älska den här typen av öl som bara slinker ner och friskar upp. Citrusen dominerar, uppbackad av mjuka honungsnyanser.


Mer om öl och sommar från Café!

Nostalgifest när The Offspring kommer till Sverige i sommar

”Man blir fullare av att blanda” och 8 andra myter om alkohol

Vinn öl-semester – tre dygn på Gotland och besök hos Gotlands bryggerier


 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar