GTA- och Read Dead Redemption-utvecklaren Rockstar verkar ha ett nytt spel på gång

Red Dead Redemption 2

Amerikanska spelutvecklaren Rockstars spelserier Grand Theft Auto och Red Dead Redemption har blivit popkulturella fenomen. Nu antyder spelstudion att de har ett nytt spel på gång – men vad är det?

Joakim Almén  |  Publicerad 2020-03-03 14:11  |  Lästid: 2 minuter

Även om man skiter fullständigt i tv-spel är det svårt att ha undgått GTA och vilda västern-eposet Red Dead Redemption, två spelserier som fått uppmärksamhetsvingar långt utanför tv-spelsmedia. Båda spelen är utvecklade av den omhuldade New York-baserade spelstudion Rockstar som nu, två år efter att hyllade Red Dead Redemption 2 släpptes, verkar ha ett nytt spel på gång.

Nyligen uppdaterade Rockstar sin hemsida med en ny logga och en poster med ett kryptiskt meddelande:

Killing dreams.
Murdering hope.
Fighting the righteous.
Bullying the weak.
Why don’t you tell me what went wrong?

Om man ska tro Rockstars tidigare tillvägagångssätt för att bygga teasig hajp är det med största sannolikhet ett nytt spel det handlar om. SPÄNNANDE. Är det ett nytt GTA-lir det handlar om? Njae, av delar av texten (”bullying the weak”) i bilden att döma verkar det snarare handla om en uppföljare till det något förbisedda och underskattade Bully som släpptes 2006.

Vissa optimistiska fans spekulerar dock i att de fyra olika raderna skulle innebära fyra olika spel. Men det känns väl överdrivet optimistiskt?

Kommer Bully 2 släppas före GTA VI? Rockstars nya kryptiska uppdatering tyder på det.

Huruvida Rockstar jobbar på en uppföljare till Bully eller GTA VI lär vi bli varse om de kommande månaderna. Det förefaller inte helt otroligt att Sony visar upp rörligt från sitt kommande spel på världens största spelmässa E3 i Los Angeles i början av juni. SPÄNNANDE.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-03-03 14:11