Gyllene tider gör Sveriges officiella VM-låt

Gyllene tider gör den officiella VM-låten för Sverige.

Gyllene tider gör comeback för att göra den officiella VM-låten till fotbolls-VM i Ryssland 2018. Titeln är "Bäst när det gäller" – låt oss hoppas att det speglar lagets prestation i sommar!

Joel Linde | Foto IBL  |  Publicerad 2018-04-05 13:44  |  Lästid: 1 minut

Läs också:

Jerka Johansson: ”VM-låten får mig att vilja röka crack”

Cafés redaktör: ”Svenska VM-låten 2018 är ett fotbollsklyschigt haveri till mästerskapslåt”

Nästan lika viktig som frågan om Zlatan ska spela VM eller inte är ju vem eller vilka som kommer göra den officiella VM-låten som kan komma att gå till historien.

Och nu har vi äntligen fått ett svar på den: det är Gyllene Tider som kommer stå för den, och därmed återförenas bandet i det allra finaste av sammanhang. Linnea Henriksson presenteras som gästartist och låten heter ”Bäst när det gäller”, skriver Expressen.

– Att skriva den officiella låten är förstås en gigantisk utmaning som man inte kan tacka nej till. Hela Sverige, ja hela världen, är engagerade i fotbolls-VM så vi i GT blev enormt stolta när vi blev tillfrågade, säger Per Gessle till förbundets hemsida.

Sportbladet har pratat med bandets trummis, Micke ”Syd” Andersson, när han såg träningsmatchen mellan Sverige och Chile i mars. Då bekräftade han också att han har en speciell relation till landslaget.

– Ja, jag var inbjuden till Janne Andersson, jag är kompis med honom och vi har hängt sedan vi var små, säger Micke ”Syd” Andersson till Sportbladet.

Låten har ännu inte släppts, men vi förutsätter att den blir något väsenskilt från EM-låten ”Mitt team” av Frej Larsson och Max Martin.

UPDATE: Nu har låten släppts! Här är den officiella svenska VM-låten 2018!

Läs också:

Jerka Johansson: ”VM-låten får mig att vilja röka crack”

Cafés redaktör: ”Svenska VM-låten 2018 är ett fotbollsklyschigt haveri till mästerskapslåt”

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-05-24 14:18