6 gymtyper du tvingas utstå i ditt Instagramflöde

Blir du också bombarderad av träningsbilder på Instagram som är vansinnigt irriterande? Då är det någon av dessa typer som precis lagt upp en bild.

Johan Forsberg  |  Publicerad 2017-11-20 12:05  |  Lästid: 2 minuter

Är man det minsta gymintresserad och råkar trycka på den lömska utforskaknappen i Instagram hamnar man ofta i en bänkpress av gymbilder. Dudes överallt som spänner sina abs eller biceps framför spegeln. En inte allt för lockande bild att titta på tänker man i början. Men på ett sjukt och nästan självskadligt sätt så trycker man på den där jävla spännisbilden ändå. Kanske är det en undermedveten önskan om att känna sig “fit” som tränger sig ut i fingerspetsarna. Eller så är det bara mycket mer intressant att betrakta det man föraktar än det man faktiskt beundrar.

Gymmet (och Instagram) har blivit en mötesplats för människor som söker bekräftelse – allt från att spänna sina biceps och abs framför spegeln, till att övertyga sina följare om sin storhet genom att visa upp alla sina 3 000 sponsorer. Här är de 6 typiska gymtyperna som är lättast att störa sig på ute i Instagramdjungeln.

BICEPS-MANNEN

Han som tror att all manlighet sitter i ”pipsen” som han kallar dem. Ju större desto manligare. Varje fredag lägger han upp ett inlägg på sina ”pipes” med hashtag #FREDAGSMYS.

DÅ-OCH-NU-MANNEN

Han som jämför sin kropp från två år sedan och vill motivera alla sina följare att göra samma kroppsförvandling. Varje tisdagkväll när mörkret slår till känner sig han manad att motivera sina följare till att sträva mot sina "drömmar". Hashtags som #TRANSFORM #MOTIVATIONTUESDAY förekommer.

ABS-MANNEN

Hans som sökte till Paradise Hotel sju gånger men aldrig kom med och vill överbevisa producenterna genom att ta #NODAYSOFF

FITNESS-MANNEN

Han som tycker att fitnesstävlingen Mr.Olympia ska vara en riktig olympisk gren. Hans självgodhet har fått honom att skapa sin egen hashtag. #TEAMSVENSSON

DONT-SKIP-LEG-DAY-MANNEN

Han som i varje Instagraminlägg påpekar hur viktigt det är att träna ben. Helst varje dag, 4 timmar åt gången. Han har även sina personliga rekord i alla olika typer av lyft i sin bio. #LEGSFORDAYS

SPONSOR-MANNEN

Han som sponsras av 185 olika fitnessföretag och ger ut 57 olika rabattkoder i varje inlägg. Han vill även tro att han har nått någon form av stjärnstatus med sina 10k följare och tilltalar därför dem med "ni". Alla hans sponsorer förekommer som hashtags #SPONSOR.

Så till den stora frågan – vem är du?

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 14:39