Annons
Annons

Håll stilen på Youtube – med TheLineUp Menswear och 9 andra kanaler

TheLineUp Menswear är namnet på Youtube-kanalen som tar internet med storm. Bakom kontot står två svenska killar, Simon Lussetti och Theo Vinlöf Nylén. För Café berättar Simon och Theo om idén som föddes efter för många öl på ett sunkhak.

Tom Cehlin Magnusson

https://www.youtube.com/watch?v=2ENWcXOp0PA

Hur började idén om en Youtube-kanal med modeinriktning?

Simon: Vi träffades genom nätverket Splay. Efter att ha blivit kompisar där så spånade vi idéer om saker man kunde göra tillsammans. Då fanns det ett Youtube-konto som hette TheLineUp som var en modekanal för tjejer, då kände vi: “varför finns inte det här för killar?” Vi diskuterade det över några, eller ganska många, öl på Dovas och tänkte att vi borde kontakta tjejerna bakom det kontot och fråga om det var okej att göra en likadan grej för killar.

Annons

Theo: På måndagen efter hade jag ångest och tänkte att det var en hemsk idé men det gick vägen. Det var väldigt stelt och obekvämt i början men man fick in känslan ganska snabbt.

Hur kommer det sig att ni har valt Youtube som plattform istället för Instagram eller en blogg?

Theo: Det finns ett helt annat engagemang bland följarna, man har lättare att bygga upp ett community på Youtube. Video berör ju också fler sinnen, man kan lägga till musik och ge mer av en känsla för den som tittar.

Simon: Ja, sen är det ju också så att det finns en större konkurrens på Instagram och i bloggvärlden. Eftersom vi kan tekniken bakom har vi ju en fördel, vi gör ju allt själva också.

thelineup

Var hämtar ni inspiration ifrån?

Simon: Det kan vara från allt möjligt, musikvideos, fotografier…jag är ju en Tumblr-fantast och har en “print screen”-bank på datorn. Men mycket inspiration kommer från Instagram också, eller att se någon på stan.

Theo: Vi har ju inte riktigt några stilförebilder på det sättet. Men vi tänker på att det inte får bli för smalt och dyrt på vår kanal. Hellre H&M än Acne, även om vi gillar båda.

Vad är drömmen med er Youtube-kanal?

Simon: En miljon subscribers! Nä, men det viktigaste är ju att göra bra innehåll som folk gillar, vi lägger ju ned väldigt mycket tid, hjärta och själ på det här.

Vad har ni för trendtips inför våren?

Simon: Jag klär mig väldigt mycket i svart, så jag är faktiskt på jakt efter en rosa tröja.

Theo: Försök hitta ett par solglasögon som passar just ditt ansikte, det är jag själv på jakt efter just nu.

Simon: Lite färg och ett par bra solglasögon får bli våra tips. Det, bra sällskap och öl är allt man behöver i sommar!

The Lineup menswear hittar du här!

 

9 andra modekonton att följa på Youtube

Jair Woo

Karismatiske Jair Woo visar dig bland annat vilka sneakers och vilken frisyr du ska ha i sommar.

TheHoxtonTrend

Serietidningsgrafik och humor finner du på denna Londonkilles kanal där han recenserar streetwear av exklusivare sort.

Teaching Mens Fashion

The Gentleman Cove

Jordan O’Brien är namnet på den välklädda killen bakom det här kontot. Alltifrån cologne-tips till en guide för hur du klipper Zayn Maliks frisyr.

GQ

Den amerikanska jätten finns naturligtvis på Youtube också. Blandat material, på stilfronten får du se de snyggaste plaggen från Saint Laurents senaste kollektion men också en guide hur du undviker att se ut som Donald Trump.

Mr Porter

Mr Porter, näthandeln som gör videoinnehåll av lika lyxig kvalité som plaggen de säljer.

High Snobiety

Livsstilsajten High Snobiety bjuder bland annat på vintageshopping i Tokyo och snack med A$AP Rocky.

The Gent’s Lounge

Gent’s Lounges Youtube-kanal är för dig som ser dig som en modern gentleman, eller som kanske behöver lite hjälp på traven att bli en.

i-D

Brittiska i-D vill återuppfinna modefilmer genom att fokusera på fascinerande historier och karaktärer. Välproducerat och konstnärligt material finner du här.

 

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar