Är Musse Pigg på fötterna det hetaste du kan ha i höst?

Happy Socks Disney

Nu är det dags att sätta på sig Musse Pigg på fötterna. I alla fall om man ska tro svenskastrumpföretaget Happy Socks som har gjort sitt första samarbete med amerikanska Disney.

Redaktionen | Foto: Happy Socks  |  Publicerad 2020-09-01 15:33  |  Lästid: 2 minuter

Det handlar om en av världens mest kända figurer, skapad av Walt Disney Studios 1928 och alltså den äldsta Disney-figuren. Eller näst äldsta om man ska vara petig eftersom Svarte Petter skapades redan 1925. Musen, med den karakteristiska silhuetten och fyra fingrar har sedan dess medverkat i 130 filmer och nästan lika många böcker.

Tröjor från H&M, jackor från Kith och skor från Gucci är bara ett fåtal exempel på klädmärken som haft Musse Pigg som ikon. Dyrast just nu är en sidendress från Gucci för 41 000 kronor men vill du komma billigare undan finns en Saint Laurent-tisha för 3 300 kronor. Munskydd för 149 kronor är kanske det mest samtida.

Nu kommer svenska Happy Socks med en specialkollektion och hämtar då 1980-talets variant av Musse Pigg. Bland annat uppblandat med Happy Socks ikoniska färgglada prickar. Den som köper flerpack får dessutom strumporna i en VHS-inspirerad låda för att förstärka vintagekänslan.

Se bilder på Happy Socks Disney-kollektion här!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-09-01 15:37