Levi's i piggt samarbete – släpper Mickey Mouse-kollektion

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2018-11-01 14:55  |  Lästid: 2 minuter

Finns det något mer ikoniskt än ett par 501:or från Levi’s? Femficksjeansen från 1873 är en av de symboler som är lika uramerikansk som Coca-Cola, McDonalds och … Musse Pigg. Passande, då Levi’s nu i november släpper ett samarbete för att fira Musses 90-årsdag.
Även om det är det första samarbetet mellan Musse – eller Mickey om man så vill – och Levi’s så är naturligtvis den tecknade musen en av hörnstenarna i det popkulturella medvetandet: för ett par år sedan dök hans nuna upp i ett samarbete mellan Beams och Champion, Uniqlo gjorde nyligen en kollektion med seriefiguren och under början av 80-talet tryckte Andy Warhol upp screentryck med Disney-hjälten – som Warhol också är jämngammal med.
Andy Warhols screentryck av Musse Pigg.
Från Disneys arkiv i Anaheim, Kalifornien har man hämtat prints som tryckts på bland annat jeansjackor, hoodies, kepsar och, naturligtvis, Levi’s klassiska 501:or. Tvättarna är tänkta att återskapa en retrolook som hämtar inspiration från 80- och 90-talet.
Jeansjacka och jeans i samarbetet mellan Mickey Mouse och Levi's. Röd jacka med Mickey Mouse-tryck. Jeansjacka med Mickey Mopuse-tryck.
Samarbetet mellan Levi’s och Mickey Mouse finns ute i butik och på levi.com från och med den 7 november. 
 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 03:02