Här är apparna som tar din Instagram till nästa nivå

Att låtsas vara en proffsfotograf har aldrig varit så enkelt som det är idag. Café guidar dig genom app- och filterdjungeln!

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-05-26 16:45  |  Lästid: 2 minuter

Att ta den perfekta selfien, den mest suktande hamburgerbilden eller en semesterbild som lyckas fånga känslan av avslappning och lycka snarare än brända axlar och sandiga badkläder är med dagens fotoappar inte alls så svårt, även för den mest valhänte fotografen. Nyckeln är att överge Instagrams egna färdiga filter och börja använda fotoappar och filter som får din suddiga semesterbild att bli av utställningsklass med bara några enkla knapptryck.

vsco

Foto: VSCO

Fotoapparna du behöver

Antalet appar som kan redigera dina bilder är i det närmaste oändligt. Populära appar som du kan göra det mesta i form av filtrering och redigering i allt från skärpa till vitbalans är VSCO, Afterlight och Faded. Dessa appar har ofta extra filter du kan köpa till, VSCO har exempelvis en samling filter från coola Brooklyn-bloggarna Street Etiquette.

Retuschera selfien

Även om det kanske är en svårare uppgift att komma på en caption som ska motivera din selfie än att ta själva selfien är Facetune ett bra hjälpmedel för dig som är på jakt efter en like-fest. Appen får dig att se ut som en filmstjärna genom avancerad retuschering med några snabba klick.

Fota i mörkret

Eftersom foto bygger på användandet av ljus, och Sverige bygger på bristen av ljus kan fotande med en telefon vara en svår prövning. Appen Cortex Camera hjälper dig när bristen på ljus gör dina bilder gryniga genom att ta 100 filmrutor och kombinera detta till en enda bild. Perfekt för dig som vill fota sena sommarkväll utan att använda kamerans blixt.

Lägg till text och symboler

Oavsett om du är en aspirerande copywriter eller bara vill göra ett vykort av din semesterbild kan text och symboler pigga upp dina bilder. Testa en app som exempelvis Phonto med över 400 olika typsnitt.

Rama in bilden

Instagram uppdaterade ganska nyligen sin app så att dina bilder inte behöver beskäras för att passa inom appens fyrkantiga format, men om du ändå vill ha en konstnärlig passe-partout-effekt eller bara en chockrosa ram runt din frukostbild så är appen Whitagram något för dig.

Du följer väl Café på Instagram? Förutom kontot @cafemagazine finns också kontot @cafestil där de bäst klädda killarna i Sverige samlas i samma flöde.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-10-16 16:27