Den här nya appen förvandlar din mobilkamera till en engångskamera

Bildkollage plus en engångskamer och en smartphone som tar en bild

Osugen på att släpa runt på en polaroid- eller engångskamera på festen men ändå vill ha dina foton levererade i fysisk form på ett smidigt sätt? Då kan den digitala engångskamera-appen Lightsnap vara något för dig.

Joakim Almén | Foto: Getty & Lightsnaps  |  Publicerad 2021-09-20 14:58  |  Lästid: 2 minuter

Ibland, rättelse: ofta, kan man känna att alltings tillgänglighet gör att vissa ögonblick förlorar lite, lite i värde. Smörgåsbordet av exempelvis streamingtjänster där allt finns tillgängligt gör att upplevelsen av en serie, som för 20 år sedan bara gick 21.00 på SVT1 på söndagar, inte blir lika … speciell.

Så även med foton. För även om du (nästan) kan garantera att en bild av 150 tagna på samma person eller objekt kommer att bli helt okej eller till och med bra när du går loss med din smartphone så har ju ett foto oftast ett tyngre emotionellt värde i fysisk form. Därför blir man ofta glad när en person i sällskapet orkar släpa med sig en polaroidkamera eller en engångsdito på en fest.

För dig som är hopplöst bekväm men ändå uppskattar att få foton levererade till en fotovägg i hemmet (eller bara tycker det är mys att plocka fram en trave fysiska bilder ur byrålådan) finns nu världens första app som fungerar precis som en engångskamera. Fast digital då.

Via appen Lightsnaps, som precis lanserats i Sverige, fotar du en rulle á 24 bilder och får för drygt 130 spänn en trave bilder hemskickade i brevlådan när den digitala kamerarullen är slut.

Absolut, det är svinlätt att framkalla dina iPhone-bilder via diverse sajter eller i en fotobutik. Det som gör appen Lightsnap unik är att alla bilder räknas – och du kan inte importera bilder. Har du 24 bilder i rullen är det 24 bilder som gäller, och alla måste fotas via appens kamera. När du har gjort slut på en rulle skickas bilderna hem till dig och görs samtidigt tillgängliga digitalt.

Den digitala engångskamera-appen Lightsnap finns där appar finns. I samband med lanseringen får de första 2 000 användarna en gratis film med fem bilder. Ordinarie pris för en film med 24 bilder är drygt 130 kronor. Bilderna framkallas och distribueras av Crimson i Sverige.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-09-20 15:01