Hoppa till innehåll

Här är Café-redaktionens favoriter just nu

David Bowie och en svart rock från COS.

Köpen som får redaktionens hjärtan att slå några extra slag.

Fotobok av Mick Rock

Tom Cehlin Magnusson, redaktionschef

I samband med den nya David Bowie-­dokumentären så kommer också en bok om Ziggy-åren: 600 fotografier av Mick Rock samt tillhörande texter (som är det närmaste man kommer en självbiografi av David Bowie). Nu väntar man bara på att varje Bowie-era ska få sin egen bok. Härnäst på tur förslagsvis en fullmatad utgåva om åren i LA då han överlevde enbart på kokain, mjölk och röd paprika. 535 kr.

Rock från COS

Rasmus Blom, redaktör

Oroliga tider kräver säkra kort, och säkrare än en avslappnad rock i svart blir det inte. Missa förresten inte att COS har renoverat om sin butik på Biblioteks­gatan i Stockholm – mycket trivsam! 2 500 kr.

Tv-spel från Terrible Toybox

Joakim Almén, digital chef

Det är klart att man är mer taggad på Q4:s största blockbuster God of War – Ragnarök egentligen. Men det får mig inte att känna mig varm i bröstet på samma sätt som Return to Monkey Island – det första spelet på 13 år i kult­serien Monkey Island som på 90-talet la grunden för peka-och-klicka-äventyrsspel. I höst blir det perfekt skriven mörk tv-spelshumor i piratlandskap. 250 kr. 

Espressomaskin från Gaggia

Joakim Kullmer, Art Director

Det började egentligen med att jag ville kunna göra espresso martinis hemma men sen är ju espresso utan martini också väldigt trevligt. Gaggia Classic är super­stilren, prisvärd och löjligt enkel att använda. 4 500 kr.

Roman av Stephen King

Jonas Strandberg, digital redaktör

Fairy tale är det bästa den nyligen 75-årsfirande King skrivit på många år. En engagerande, spännande roman som visar att författare inte behöver bli tröttare med åren, utan också kan bli skarpare och mer empatiska än någonsin. Den perfekta läsningen för att ta dig igenom hösten. 199 kr.

Pall från Fritz Hansen

Daniel Lindström, modechef

Ända sedan jag började intressera mig för skandinavisk möbelformgivning har fascinationen för Poul Kjaerholm (1929-1980) bara blivit större. Den här trebenta pallen, PK33, i stål och läder producerades första gången 1959 – är inte det otroligt? Hur kan en 63 år gammal dansk pall se ut som den gjordes i går? Jag antar att det är själva essensen av tidlös design. Jag har en liten Kjaerholm-samling hemma, PK33 är nästa investering.
28 000 kronor.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.