Annons
Annons

ol-bio-malmo

* * *

– Två biljetter till Fantastic Four och en stor popcorn.

– Något mer?

– En flaska rödpang tack!

Låter det märkligt? Kanske, men snart är dialogen ovan fullt naturlig. I veckan slår biograf Spegeln i Malmö upp portarna till Bar Deco. Där kommer det gå att både käka och beställa alkohol under föreställlningarna.

Annons

Pernilla Nilsson, verksamhetschef, ser fram emot att slå upp portarna ikväll.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Vi gjorde den sista renoveringen i somras, minskade antalet platser från 63 till 30 och gjorde om fullständigt. Vi har inrett i en art deco-stil med en lite extra lyxkänsla.

De är inte först i Sverige – södermalmsbor känner till Barbro vid Hornstull – men just inredningen och urvalet av filmer (det kommer både att gå att se live-opera, dokumentärer och franska dramer) gör salongen tämligen unik. Den är lite smalare än de flesta biografer.

Att gästerna själva får ta sig till baren, och inte någon form av bordsservering, var inte självklart från början.

– Vi lät försöksgäster fylla i en enkät. Och de flesta föredrog att man själv får resa sig och gå fram till föreställningen. Fast de flesta kommer nog köpa dryck och bunkra upp i förväg, säger Pernilla Nilsson.

Hon tror inte att springet efter mer öl kommer att bli ett problem.

– Det blir en inkörsperiod. I början kommer folk vara lite rädda för att störa varandra, sen skapas en tyst överenskommelse om att det är okej.

Vad händer om folk blir för berusade?

– Nej, jag tror det är osannolikt att det händer. En film är ju inte så många timmar, så det krävs ett intag i förväg, eller så får man jobba hårt. Men vi har ju bemanning under hela föreställningen, så då får de lösa det.

 

Fotnot: en biobiljett med vegetarisk wrap och en alkoholdryck kostar drygt 200 kronor, men även lättare snacks står på menyn.

 

Jonatan Loxdal

* * *

Läs också!

Är mikrobryggerierna för stora? Här är 23 svenska nanobryggerier

Så är det att dricka ”världens rökigaste whisky”

Yippie! TV4 släpper en ny säsong av kultserien Kjell

 

Annons

Dela (56)
Tweeta

Annons


Laddar