Hoppa till innehåll

9 krogar i Stockholm som alla ölälskare borde spana in

Jonatan Loxdal

1. Monk’s Kedjan – med specialställen som Porter house, American Bar och Whisky Paradise – erbjuder ett mycket digert utbud som ingen kan  klaga på i en cool miljö. Det mycket kunniga och trevliga personalen erbjuder både ölprovningar och bryggningskurser i det egna bryggeriet. Gå hit, säg vad du gillar och du kommer bli serverat något gott.   … Continued

1. Monk’s

https://instagram.com/p/2L6VrBLQhN/?taken-at=527771

Kedjan – med specialställen som Porter house, American Bar och Whisky Paradise – erbjuder ett mycket digert utbud som ingen kan  klaga på i en cool miljö. Det mycket kunniga och trevliga personalen erbjuder både ölprovningar och bryggningskurser i det egna bryggeriet. Gå hit, säg vad du gillar och du kommer bli serverat något gott.      

2. Omnipollos hatt

Stockholms absolut hippaste ölbar är lika mycket en designupplevelse som en ölupplevelse. Ät ställets pizza på psykedeliska porslinstallrikar, beundra de svinsnygga konstverken på etiketterna och sug i dig spännande öler som Bacchanale och Hypnopompa – givetvis av märket Omnipollo.          

3. Bierhaus

https://instagram.com/p/2V7gflRdTd/?taken-by=bierhaussthlm När du vill känna dig lite mer tysk beger du dig till Bierhaus på Tegnérgatan. ”Ett tyskt öl- och korvhus”, låter deras slogan och det går inte att instämma mer. Säsongens bästa sorter och kärleksfull inställning till allt som är tyskt:  Hemmagjorda korvar, egen sauerkraut, pickles och långkok på typiskt ölhallsmanér. MVG.   

4. Svenska hamburgerköket

dsc_0583 Midsommarkransens pärla åker man inte till bara för ölen. Men utnyttja den trevliga dryckesmenyn till burgaren – med betoning på lageröler som Ballast Point Phantom IPL, Nils Oskar och vanlig tjeckisk Pilsner Urquell. Och gentrifieringshipstrarna har rätt, Midsommarkransen är asmysigt.      

5. Akkurat

akkurat bar öl Akkurat på Hornsgatan på Söder hävdar att de känner de flesta bryggarna personligen, vilket lär bädda för starka detaljkunskaper hos personalen för den som är intresserad. Bra ölutbud och ibland spelningar. Men ofta rätt mycket folk.    

6. Sorbon

sorbon brommaplan Vill du byta miljö från alla innerstadskrogarna? Gör en förortsutflykt till haket Sorbon, placerat intill en rondell vid Brommaplan. Ej lyxkänsla på inredningen, däremot på ölen, de har ett riktigt bra fatutbud.      

7. The Flying Elk

the flying elk öl bar Björn Frantzéns så kallade gastropub kommer inte att göra dig besviken. Devisen är att kombinera öl med mat på ett genomtänkt sätt. Fyrarättersmenyn Beer makers dinner med tillhörande dryck, som hålls vid särskilda tidpunkter, kostar 900 kronor. Men det är helt okej att bara slinka in på en öl och lite snacks.      

8. Nya Carnegiebryggeriet

Hammarby Sjöstad bestämde sig för att bli med bryggeri (startat av Carlsberg och Brooklyn Brewery), resultatet är ett trevligt och öppet ställe med en restaurang specialiserad på att kombinera mat och öl. Hit går du rimligen på sommaren då uteserveringen är öppen. I restaurangen finns en separat sal som går att boka för fest.

9. Treskillingen

En ölbar på ett museum? Jepp, närmare bestämt Postmuseum i Gamla stan. Älskar du som vi belgisk öl så har du hamnat rätt. Belgare är starka och stora i smaken. Missa inte Delirium Tremens, Kwak och La Chouffe. Eller våga på dig en spontanjäst värsting. Vill du äta något till så är det stadig husmanskost på menyn.

Läs också!  Så får du kall öl året om – utan kylskåp >

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.