Hoppa till innehåll

Här är Sveriges bästa hamburgare – enligt burgarexperterna

Årets bästa hamburgare är utsedda och det finns i år glädjande nog flera utmärkta burgarställen spridda över hela landet. Här är topplaceringarna.

Det hårt arbetande gänget på Burgerdudes utsåg nyligen, som den årliga traditionen bjuder, landets absolut bästa hamburgare. Topplaceringarna plockas hem av välbekanta namn, men även en trevlig uppstickare som tar hem årets silvermedalj.

För fjärde året i rad utses Funky Chicken Foodtruck till vinnare. För att smaka Sveriges bästa burgare behöver du bege dig till en foodtruck en bit ute i Nacka Strand. Men det långväga läget är värt resan.

”Den oemotståndliga stekytan på köttet är hänförande, och första tuggan av en Funky-burgare är alltid helt himmelsk. Vi är även sålda på hur de visar såväl framfötterna som en otrolig fingertoppskänsla när de utvecklar nya smakkombinationer. Funky Chicken Food Trucks burgare är sanna burgarkonstverk”, lyder delar av vinnarmotiveringen.

Foto: Instagram / @funkychickenfoodtruck

På andra plats, precis som 2022, kommer Visbysbidraget Gotland Smash Foodtruck som öppnade förra året och omedelbart blev en stor snackis bland burgarälskare.

”Burgarna som serveras är väl genomtänkta och byggda med både kompetens och kärlek. Men det som verkligen stjäl showen är köttet – en komposition av krispig crust och dekadenta köttsafter som dansar på smaklökarna”, skriver Burgerdudes.

Foto: Instagram / @gotlandsmashfoodtruck

På bronsplats hamnar hyllade Burgers & Pastrami, benämnd som Sveriges bästa hamburgerrestaurang.

”BAP har komponerat en meny som tilltalar alla smaklökar. Det tunt smashade köttet har en fantastisk stekyta och är perfekt kryddad, och de snyggt komponerade burgarna är en sann hyllning till burgarkonsten. Personalen är inte bara kompetent utan också trevlig och skapar en välkomnande stämning.”

Foto: Foto: Instagram / @bap_linnegatan

Hela listan över Sveriges 100 bästa hamburgare 2024 hittar du på burgerdudes.se. Nedan följer de tio högst rankade burgarställena.

1. Funky Chicken Food Truck, Stockholm
2. Gotland Smash Foodtruck, Visby
3. BAP, Stockholm
4. Rekas Burgers, Malmö och Lund
5. Knifetown Burger, Knivsta
6. Franky’s, Stockholm
7. Barrels Burgers & Beer, Stockholm
8. Moe’s Burger, Kista
9. Bonden & Burgaren, Norrtälje
10. Rockin Grill, Stockholm

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.