Hoppa till innehåll

Här är tyvärr de absolut mest tolkade låtarna i Idol

Jonas Strandberg

TV4-långköraren är inne på sin artonde säsong. Här är låtarna och artisterna som flest har tolkat.

En undersökning av Rekatochklart har nu sammanställt de absolut mest frekvent använda låtarna i Idol. De låtar som toppar listan är Beyoncés ”Crazy in Love”, Tom Pettys ”Free Fallin'”, Elton Johns ”Your Song” och givetvis Coldplays ”Fix You”. Dessa låtar har deltagare av någon anledning uppträtt med vid sex olika tillfällen. Det är inte utan att man får svindel av tanken. Sex stycken coverversioner av Fix You i samma program. Du milde.

Den artist som leder ligan över flest tolkade låtar (22) är Michael Jackson, dock med en viss doping under säsong 6 då temaveckan var just Michael Jackson. Samma sak med den mest tolkade svenska akten Abba. 18 gånger har någon uppträtt med en Abbalåt, men 17 av dessa skedde under Abbaveckorna under säsong 5 och 17.

Den populäraste låten på svenska då? Ja, det är dessvärre Patrik Isakssons ”Hos dig är jag underbar”. Ingen vet riktigt varför.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.