Hoppa till innehåll

Modechefen väljer: 6 robusta hikingkängor som gör jobbet

Hikingkänga från Adidas.
Daniel Lindström

Grova och sportiga boots går längst i vinter.

Sportiga kängor kommer ofta i starka färger, vilket signalerar fart och rörelse. Till vardags rekommenderar vi en mer sofistikerad färgpalett i grått, brunt och svart som är enklare att matcha till vanliga kläder.

Vattentätt från Salomon

Är det något varumärke som har hög trovärdighet när det gäller den här typen är skor så är det Salomon. I Quest GTX Advanced är dina fötter skyddade av Gore-Tex och har sulor som greppar på is och snö. 2 600 kr.

Lättviktigt från Adidas Terrex

Modellen Skychaser från Adidas suveräna Terrex-kollektion är inspirerad av traillöpning, vilket passar perfekt för snabba promenader i skogen. Ett membran i Gore-Tex skyddar mot väta och låter även fötterna andas. 2 800 kr.

Vadderat från Norse Projects

Norse Projects från Danmark är ett favoritmärke hos oss på Café. De här kängorna påminner lite om en gammaldags alpin pjäxa men har alla slags moderna funktioner och smarta detaljer som du kan önska dig. 3 900 kr.

Slitstarkt från Roa

För den verklige alpinisten finns inte många vassare varumärken än italienska Roa. Dessa kängor är delvis tillverkade av en fiber som används i skottsäkra västar, vilket gör dem närmast outslitliga. 5 000 kr.

Greppsäkert från Moncler

Moncler rör sig i gränslandet mellan mode och sport, i stort sett alla produkter kan användas både i naturen och till vardags. De här fina kängorna är gjorda i vattenavvisande läder och har smarta dragkedjor på sidan. 9 000 kr.

Handgjort från Diemme

Italienska Diemmes modell Roccia Vet är närmast att räkna som en klassiker i detta sammanhang. Kängan tillverkas för hand i Onè di Fonte i Italien, är gjord i kraftigt och slitstarkt läder med en gummisula i accentfärg. 5 000 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.