Annons
Annons

Har Erik Niva ätit på en Michelinkrog? Nytt avsnitt ute nu!

Hur är det mellan Erik Niva och Simon Bank egentligen? Gillar Niva fin mat och hur gick det till när Simon Bank inte berättade att han skulle bli pappa. Det och mycket annat i veckans avsnitt av Fördomspodden.

Markus Thunberg

Emil-&-Geniva_BW_Korn

Emil Persson och Erik Niva i studion.

I onsdagens avsnitt av Cafés Fördomspodden testar nöjesredaktör Emil Persson sina förutfattade meningar om sportjournalisten Erik Niva, 37, – på sportjournalisten Erik Niva.

Annons

Bland fördomarna finns bland annat den om sportskribenten och tv-profilens matvanor.

Du har aldrig ätit på Michelinkrog.

– Jo, det har jag faktiskt gjort, eftersom jag rest mycket i jobbet med Simon Bank. Han gör en poäng av att det minsann ska ätas på Michelinkrogar när vi är i någon kontinental metropol och det är en liten krock med min syn på mat – men en väldigt stor krock med Robert Lauls syn på mat. Det är oerhört underhållande när Simon ansträngt sig för att kartlägga Michelinbeståndet och man kommer dit och noterar de oerhört misstrogna blickarna som möter Robert Laul och hans tajta T-shirt med tryck. Och man observerar med stigande förtjusning när personalen ska hålla ett mindre föredrag om menyns förträfflighet och Robert Laul avbryter otåligt och knäpper med fingrarna: ”Do you have spaghetti?!”

Gilla Cafe.se på Facebook

Kollegan på Aftonbladet Simon Bank ses av många som Nivas parhäst. En av fördomarna tar upp just det.

Du och kollegan Simon Bank har aldrig riktigt pratat om det faktum att han var Sportbladets solklara rising star fram till dess att du came along.

– Nej, det är väl giltigt. Vi har den klassiska manliga relationen där vi hellre pratar om Spurs ytterbackar än andra saker i världen. Simon Bank har en social mystik runt sig som aldrig släpper. Han berättade inte ens för mig att han skulle bli pappa, utan jag fick höra det på omvägar. Vi satt inför Champions League-finalen i Berlin förra året och käkade lunch och då var det kanske fyra månader kvar tills han skulle ha barn – jag visste det och han visste att jag visste – men det var lik förbannat inget vi hade pratat om. Då sa jag: ”Nu får vi fan vara lite mer än våra klichéer och förhålla oss till det faktum att ditt liv ska förändras på ett ganska stort och övergripande sätt.” Det där är lite indikativt för hur dåliga vi varit på att prata om riktiga saker – om vi nu ska kategorisera Sportbladets hierarki som en sådan.

Fördomspodden med Erik Niva finns ute från 12 oktober. Erik Niva är aktuell under hösten som en av de tävlande i tv-programmet På spåret i SVT.

Annons

Dela (39)
TweetaLaddar