Här går fulla fotbollsfans till attack mot publikvärden på SF bio

Hur skulle du reagera på det här i en biosalong?

Olle Arnell  |  Publicerad 2017-03-30 11:59  |  Lästid: 2 minuter

Se filmen!

Videon ovan är en del av kampanjen Fotboll utan fylla från IQ och STAD (Stockholm förebygger Alkohol- och Drogproblem). I filmen har man iscensatt hur det skulle kunna se ut på en biograf om ett gäng överförfriskade supportrar gav utlopp för samma känslor som kan uppstå på en fotbollsarena.

– Jag hoppas att de här två filmerna kan få folk att börja reflektera över de negativa effekter som för mycket alkohol kan bidra till i samband med fotboll. Kraftigt berusade personer bidrar inte till en bättre fotbollsupplevelse, varken för dem själva eller personer runt omkring, och det måste vi prata mer om, säger Juan-Pablo Roa, vd på IQ i ett pressmeddelande.

Kampanjen lanseras tillsammans med AIK, Djurgården och Hammarby. Ingen av de tre VD:arna för klubbarna vill förbjuda alkohol, men däremot uppmanar de till en måttlig konsumtion, för allas trevnad.

Henrik Kindlund, VD Hammarby Fotboll:

– Att ta en eller två öl i samband med att man går på våra matcher är inget problem och självklart något de som vill kan fortsätta med. Fotboll utan Fylla handlar om att minska andelen kraftigt berusade personer på fotboll och jag hoppas och tror att de här filmerna tillsammans med allt annat vi gör inom ramen för projektet kan bidra till det.

Mikael Ahlerup, VD AIK Fotboll:

– Vi har sedan starten av Fotboll utan Fylla jobbat hårt med att minska antalet kraftigt berusade personer på våra matcher. Jag hoppas att de som ser filmerna börjar fundera kring vilken typ av fotbollsupplevelse de vill ha och om alkohol i stora mängder verkligen bidrar till en roligare och bättre fotbollsupplevelse för alla.

Henrik Berggren, VD Djurgården Fotboll:

– Vi vill erbjuda alla våra besökare en så positiv fotbollsupplevelse som möjligt, då funkar det inte att vara kraftigt berusad. Jag tycker det är bra om vi kan få igång en diskussion kring hur mycket och varför vi dricker alkohol när vi går på fotboll och jag hoppas att de här filmerna kan bidra till det.

Den andra filmen i kampanjen utspelar sig på ett föräldramöte där en pappa vänder sig mot att barn ska ha med sig matsäck på nästa utflykt.

***

Det finns väl ingen vettig person som vill förbjuda folk från att ta ett par öl innan en fotbollsmatch, men det finns väl samtidigt inte heller någon vettig person som hemskt gärna vill ha ett praktfyllo som skriker och har sig till stolsgranne? Med de här reklamfilmerna lyckas IQ och STAD på ett roligt sätt visa hur störande ett överförfriskat beteende är för omgivningen, såväl på ett föräldramöte, ett biobesök, som på en fotbollsarena. Med det sagt, låt oss kicka igång allsvenskan nu – så att vi kan prata om de här sakerna hela säsongen 2017!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:11