Här öppnar butiken MAD by Carlings – satsar på konst, jeans och livespelningar

Carlings går från dedikerad klädbutik till denim- och kulturplats i sin nya konceptbutik MAD by Carlings. Butiken öppnar på söder i Stockholm den 17 mars.

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2018-03-19 10:54  |  Lästid: 2 minuter

Den norska denimjätten Carlings lanserar ett nytt butikskoncept på Götgatsbacken i Stockholm, lördagen den 17 mars. Konceptet MAD by Carlings står för music, art och denim och syftet är att lyfta unga konstnärer och artister genom bland annat konstutställningar, livespelningar och förfester innan konserter.

– Både musik och konst har alltid varit en stor del av Carlings DNA, med vår nya konceptbutik på Götgatasbacken hoppas vi kunna skapa en ny relevant arena som lyfter unga talanger inom konst och musikscenen samtidigt som vi fortsätter att utveckla vår enorma passion för denim, säger Kicki Persson, Marknadschef på Carlings i Sverige.

Konstutrymmet The White Box finns mitt i butiken på Götgatan. Foto: Carlings

Butiken kommer att ha ett konstutrymme som de kallar för The White Box där de visar upp – och säljer – konst. Den första konstnären att pryda väggarna i The White Box är österrikaren Ben Reyer.

Konstnären Ben Reyer är först ut att ställa ut sin konst i The White Box. Foto: Carlings

MAD by Carlings kommer att vara än mer dedikerad denim än de vanliga butikerna, och butiken kommer även att husera workshops där man kan specialdesigna sina egna jeans med hjälp av bland annat patches, knappar och tryck.

Varje månad kommer en ny limiterad kollektion till butiken, först ut är vintage-plocket Throwback. Foto: Carlings

Butiken kommer utöver sitt fasta utbud även ta in handplockade kollektioner som byts ut varje månad och som säljs i limiterad upplaga. Först ut är vintage-kollektionen Throwback som visas i samband med öppningen den 17 mars.

Utbudet i butiken är framför allt riktat mot herrar, men det finns även damplagg i butiken.

Utbudet i butiken är främst för herrar, men det finns även unisex- och damplagg. Foto: Carlings

Carlings kommer även att samarbeta med olika skivbolag för att kunna erbjuda kunderna biljetter till events och konserter.

Här hittar du alltid det senaste inom vårmode och stil från Café!

Artikeln publicerades först på ELLE.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 13:19