Hoppa till innehåll

Harry Potter, Mario och Dracula får liv i ny nöjespark

En riktigt färgsprakande temapark kommer inom en inte alltför avlägsen framtid invigas i Orlando, USA. Men redan nu kan vi se hur storsatsningen Epic Universe kommer se ut.

Universal har tidigare gjort sig kända inte bara för sina mastodontfilmer, utan även för sina filmiska nöjesparker. Nu siktar man högre än tidigare och öppnar sin största park hittills: Universal Epic Universe.

Den episka parken byggs i Orlando i USA och kommer bjuda på fem olika temavärldar, däribland en inspirerad av Nintendo och alla deras karaktärer och en inspirerad av Harry Potter. Omkring 50 åkattraktioner är planerade och mitt i centrum hittar vi det 500 rum stora hotellet Helios.

Parken planeras att slå upp portarna under 2025, men redan nu har Universal släppt ett antal konceptbilder på området samt en sorts introvideo.

Den planerade huvudentrén till Epic Universe. Foto: Universal
Det känns superrimligt att man tar man sig till Nintendovärlden via ett grönt rör. Foto: Universal
För den som inte kan få nog av nöjesfältet kan man faktiskt bo på området. Hotellet Helios har dessutom en egen entré till parken. Foto: Universal

Berg- och dalbanan Starfall Racers lär vara höjdpunkten på Epic Universe för den som inte har anlag för åksjuka. Två tåg körs samtidigt på banan och uppges nå en maxhastighet på nära 100 kilometer i timmen. Foto: Universal

Se en introduktion av parken här:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.