När pandemin är över ska en Harry Potter-nöjespark öppna i Japan

Harry Potter

30 000 kvadratmeter fullproppat med Harry P-relaterat strax utanför centrala Tokyo.

Joakim Almén  |  Publicerad 2020-08-21 13:23  |  Lästid: < 1 minuter

Även om det i pandemitider känns både svårt och främmande att prata om helt nya satsningar på nöjesparker så tänker vi ändå tillåta oss en ljusglimt i coronafördärvet. Trollstavskingen Harry Potter och hans magiska värld ska nämligen få en helt egen nöjespark – i Tokyo.

Temaparker är den stora trenden inom nöjesparksindustrin, bara de senaste åren har en Star Wars-park öppnat i Disneyland i Los Angeles och på Disney World i Orlando. Men det stannar inte där, Café har tidigare skrivit om planerna på att öppna en Super Mario-park i Osaka i Japan, i Universal Studios-regi.

Nu är det alltså J.K. Rowlings megafranchise tur att få en helt egen nöjespark belägen i den 94 år gamla nöjesparken Toshiamen i Tokyo. Den nya parken heter preliminärt ”Warner Bros. Studio Tour Tokyo — The Making of Harry Potter” och är planerad att öppna under första halvan av 2023. Harry Potter-parken kommer att uppta 30 000 kvadratmeter land och i parken kommer besökare att kunna se utställningar av riktiga kostymer och prylar från filmerna, samt bevittna återskapandet av några av nyckelscenerna från filmerna.

Den Harry Potter-tokige vet att en liknande studio redan existerar i London, som bland annat har som tradition att bjuda in till Halloweenfest. Enligt sajten Soranews blir den japanska motsvarigheten snarlik – med den stora skillnaden att den också inbegriper världen från de betydligt svagare spinoff-filmerna Fantastiska vidunder.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-08-21 13:24