Så blir Super Mario-nöjesparken som öppnar redan i vår

Super Nintendo World i Japan

Väntan har varit lång men nu är den snart över – och då kan du åka Mario Kart på riktigt. I Japan.

Jonas Fiskáare  |  Publicerad 2020-10-09 14:06  |  Lästid: 2 minuter

2020 skulle ha blivit ha ett stort år för Japan. Under sommaren var de olympiska spelen planerade att äga rum i huvudstaden Tokyo och samtidigt skulle Nintendos egen temapark vid Universal Studios i Osaka invigas. En attraktion som skulle locka OS-besökarna till en avstickare väl värt besväret. Men idrottstävlingarna blev som bekant inte av och nöjesparken, har trots att den stått färdig, fått skjuta upp på sitt invigningsdatum.

Men nu står det klart att parken kommer öppna för allmänheten under våren 2021, skriver australiensiska GQ. Att döma av förhandsinformation som hittills läckt kommer besökarna inte bli besvikna. Gästerna kommer snarare känna sig som om att de själva befinner sig mitt i ett tv-spel genom en rad interaktiva inslag. Och den som kan sitt Super Mario World 3D Wii U kommer att trivas, då layouten inspirerats av just den spelupplagan. Bekanta spelelement som snurrande mynt, koopas, goombas och piranha plants kommer att förgylla besöket och för att förhöja känslan ytterligare av besökaren själv deltar i spelet kommer man bland annat kunna samla mynt och tävla mot andra besökare. Parken erbjuder även två åkattraktioner – en racingattraktion i form av Mario Kart (såklart), samt en annan som involverar Marios ständige följeslagare Yoshi.

Foto: Universal Studios Japan

Projektet är minst sagt ambitiöst och som alltid när multinationella storspelare avslöjar nya affärskoncept, är förväntningarna mer än högt ställda. Än så länge tyder det mesta dock på att fansen är nöjda med vad de hittills fått se av parken och att den långa väntan kommer bli väl värd mödan.

Som en liten parantes kommer Nintendo redan under nästa vecka öppna upp ett pop up-fik och en butik inne på japanska Universal Studios Hollywood-avdelning, skriver Japan Today. Givetvis med Super Mario-tema. Ett tillfälle för den nyfikne att få sig en tjuvtitt och bilda sig en uppfattning om hur den nya temaparken kommer att se ut. Samtidigt som de kan avnjuta en fika, till exempel pancake sandwiches formade som Mario och Luigi, och botanisera bland massor av merch inspirerad av världens tveklöst mest kända rörmokare.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-10-09 14:06