Hoppa till innehåll

Harry Styles startar företag som ska få dig att börja använda nagellack

Tom Cehlin Magnusson

Världens hetaste popstjärna släpper nagellack.

Harry Styles har sedan skilsmässan från One Direction lyckats förvandla sig till en superstjärna av 70-talssnitt. Han är överallt, hans pophits älskas av både kritiker och fans, han är en av planetens bäst klädda män. Uppskattningsvis 95 procent av jordens befolkning skulle dra av honom hans utsvängda Gucci-byxor om de bara fick chansen.

https://www.instagram.com/p/CHiCayEH7eW/?utm_source=ig_web_copy_link

När Styles häromåret bar klänning på omslaget till Vogue så sände det chockvågor genom internets åsiktspanel. Var det progressivt, var det problematiskt, var det sexigt, var det störigt? Känslor fanns. Det finns rykten om att en isolerad stam på Norra Sentinel i Indiska Oceanen som inte hade en åsikt om omslaget, utöver det var det full fart i kommentarsfälten.

Oavsett vad ens åsikt är i just det fallet så är det svårt att se många kändisar som är mer inflytelserika i dag vad gäller att vidga vad ett manligt könsuttryck är. Harry Styles är kanske jordklotets mest åtrådda man – och han är det i rosa knytblus och svart nagellack.

Vilket för oss till hans nystartade skönhetsföretag, Pleasing.

Det första släppet från företaget Pleasing innehåller elegant formgivna serum för ögon och läppar med en formula som bland annat innehåller okra, marshmallows och lingon, men också, kanske framför allt, nagellack. Ett uppfriskande tillskott i den manliga skönhetsportföljen som annars brukar bestå av rakskum, mustaschvax eller en fuktkräm förpackad med hjälp av eld, trä eller arg hundar.

https://www.instagram.com/p/CWTWv9pttoM/?utm_source=ig_web_copy_link

Styles sällar sig också till ett sällskap av musiker som hittar nya vägar när de inte har kunnat turnera på ett tag. Frank Ocean startade nyligen sitt eget märke för att tillverka smycken, Billie Eilish och Ariana Grande släppte häromveckan skönhetsprodukter. Ett smart sätt att sälja saker genom goda värderingar, säger cynikern, medan en optimist kanske skulle mena att det är progressivt i sig att lösa upp godtyckliga gränsdragningar, oavsett om man råkar tjänar pengar på det. Oavsett vad så är det uppenbarligen en produkt som Styles själv tycker om.

– Vi börjar med nagellack, för det var det som födde hela idén. Jag såg en färg på en blomma eller en tapet eller något och tänkte att ”oj, det där skulle jag vilja ha på naglarna.” Det var ett kul litet projekt men under pandemin, och när vi kom att kalla det Pleasing, så kändes det som att det var så mycket mer än ett nagellack, säger Styles till det nya numret av magasinet Dazed innan man känner sig tvungen att klippa lite i hans citat.

Pleasings nagellack och serum går att förbeställa på pleasing.com nu.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.