Hoppa till innehåll

Hasselssons nya satsning – mata Göteborg med matiga mackor

En hand håller en stor macka.
Robin Åberg

Efter lyckade äventyr med signaturrätten Fish & Chips har nu Hasselsson snöat in på mackor och öppnar snart sin andra macklucka i Göteborg.

Hasselssons resa började i en food truck på Skärhamns gästbrygga, fortsatte till en fast lokal i Majorna, som i sin tur ledde till en pop-up på Göteborgs största uteservering Stora Teatern. Sedan tog Hasselsson med sig sin signaturrätt Fish & Chips hela vägen till huvudstaden.

Förra året testade sig på ett nytt koncept – en macklucka med matiga mackor i Stora Saluhallen i Göteborg. Det gick så bra att de nu öppnar ytterligare en macklucka, denna gång på Skanstorget.

Brittiska fiskrätter lyser här med sin frånvaro, istället hämtas inspriation från andra delar av världen.

”Vi konstruerar mackorna som en maträtt och låter smakerna tala för sig själva. Gör man det från grunden så gör råvarorna mycket av jobbet åt en. Det ska vara mer fyllning än bröd. Inte så jävla svårt”, menar barndomsvännerna bakom Hasselsson.

Menyn kommer bestå av tre mackor: Hasselssons Reuben, en tolkning av den klassiska Reuben-mackan där oxbringan ersätts av en cheddargratinerad fläskssida, Mortadella-Mackan med burratakräm och egengjord pesto, samt Spicy Aubergine med långbakad aubergine, burratakräm och pesto. Förutom dessa tre grundmackor kommer menyn blandas upp med en varierande ”Månadens Macka”.

Hasselssons Macklucka på Skanstorget har premiäröppning nu på Torsdag den 1 Februari.

Hasselssons Macklucka
Adress: Skanstorget 10, Göteborg.
Öppettider: Tis-Lör: 11-16

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.