Hoppa till innehåll

Fish & chips-succén Hasselsson öppnar restaurang i Stockholm

Killarna på hasslesson framför sin restaurang och en bild på en portion
Robin Åberg

Fina fisken från lilla London expanderar till huvudstaden.

Det började med en matvagn på Skärhamns gästbrygga, och fortsatte till en lokal i Majorna, som i sin tur ledde till en pop-up på Göteborgs största uteservering Stora Teatern, nu tar Hasselsson steget hela vägen till huvudstaden.

Hasselsson har de senaste åren seglat upp som en rejäl favorit på Göteborgs snabbmatsscen och förklaringen stavas deras tolkning av Fish and Chips, som självklart görs på topphemligt recept. Ett recept som de hoppas ska gå hem lika bra vid S:t Eriksplan. Utöver signaturrätten består menyn även av Crispy Fish Burger, Moules Frites och en Crème brûlée.

– Det ska bli fantastisk roligt att öppna på just St Eriksplan som blivit en matdesination för kul nischade krogar. Jag tror verkligen att vår nytolkning av snabbmat från havet kommer gå hem hos de stressade stockholmarna som vill ha något riktigt gott och avslappnat, men ändå fräscht. säger Ahmet Özdemir. medgrundare av Hasselsson och restaurangchef i Stockholm.

Vad dricker man till Fish and chips då? Till en början kommer Hasselson servera sin egen folköl Lil’ Pils som tagits fram med Göteborgsbryggeriet Beerbliotek. Innan sommarsolens strålar värmer upp Sankt Eriksgatan siktar man också på att få fullständiga rättigheter och då kunna erbjuda ett brett sortiment av diverse dryck.

Öppnar gör det på löningsfredagen den 25e februari, så varför inte dra till Sankt Eriksgatan 67 och fira med en mytomspunnen (nåja) Fish and Chips?

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.