Hoppa till innehåll

Fish and chips-succén Hasselsson öppnar restaurang i Göteborg

Hasselssons Göteborgs klassiska fish and cips

Det blir prima streetfood-fisk och en bärs på Storan i Göteborg i sommar.

Det började med en matvagn i Skärhamn på Tjörn, och fortsatte med en tillfällig lokal i Majorna som blev permanent och nu tar succérestaurangen Hasselsson lokalklivet in till centrum och kommer under sommaren husera på gården bakom Stora Teatern i Göteborg.

Hasselsson har under de senaste åren blivit en given Göteborgsfavorit – framförallt för deras Fish n’ Chips med, som det så ofta heter, hemligt recept. Utöver nämnda favoriten Fish n’ Chips står även Crispy Fish Burger och Moule Frites på menyn.

När Hasselssons på fredag 7 maj öppnar upp dörrarna till Stora Teatern har man även fullständiga rättigheter och blir därmed ett potentiellt kanontillhåll under sommaren.

– För oss som är enkla killar från Majorna känns detta fantastiskt kul. Tänk att vårt lilla hemliga ställe ska få visas upp på första parkett, säger Oliver Bull, medgrundare av Hasselsson.

– Vi har tidigare skyllt på att parmesan ska vara vår stora hemlighet. Men vi har börjat få massa frågor och gissningar, framförallt på vår Instagram, men än så länge är det ingen som lyckats lista ut den riktiga hemliga ingrediensen, kommenterar Adam Axelsson, medgrundare och chefskock, succén med Hasselssons Fish n’ Chips.

Hasselsson öppnar på Stora Teatern på Kungsparken 1 i Göteborg klockan 14 den 7 maj och det är drop in som gäller.

Öppettider Hasselsson:

Maj:

Ons-Fre: 14-20
Lör-Sön: 12-20 

Juni, juli och augusti: 

Mån-Fre: 14-20
Lör-Sön: 12-20

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.