HBO ska släppa Batman-serie om polisen i Gotham City

Serien ska utspela sig i samma tidsperiod och universum som den nya Batman-filmen.

Markus Aamisepp  |  Publicerad 2020-07-13 11:16  |  Lästid: 2 minuter

Det var med stor besvikelse hängivna Gothamfans världen över fick svälja faktumet att den kommande Batman-filmen, The Batman (2021), släpps fyra månader senare än planerat. Det på grund av – du gissade det – coronapandemin som drabbat allt från den nya James Bond-filmen No Time to Die och Mulan till A Quiet Place Part II som alla släpps flera månader efter planerat realeasedatum.

Men nu får du som Batman-entusiast det plåster på såret du förtjänar. Nu ska nämligen HBO Max att göra en spin-off-serie som utspelar sig i samma tidsperiod som den nya Batman-filmen där Robert Pattisson axlar rollen som det Janne Josefsson kallar för ”Läderlappen”. Serien kommer handla om polisavdelningen i staden och produceras av den nya Batman-filmens regissör Matt Reeves samt Boardwalk Empire-regissören Terrence Winter.

Tv-serien ska utspela sig under samma tidsperiod som den nya Batman-filmen The Batman (2021) som släpps i oktober nästa år.

Enligt tidningen Variety kommer serien ta plats strax innan The Batman (2021) och skildra hur Gotham City blev den korrupta, mörka och brottsliga staden som vi känner till den. Men är inte det rätt likt handlingen i serien Gotham (2014-2019) undrar du kanske? Japp – men i och med att det nu är HBO Max som sätter tänderna i storyn hoppas vi på en ny och fräsch tolkning – förhoppningsvis med en generös budget.

”Det här är en fantastisk möjlighet som gör att jag kan ge publiken en mer utförlig bild av den värld jag skapar i filmen – och att jag kan utforska den i detalj, vilket bara är möjligt när man arbetar med ett projekt som varar över längre tid,” säger regissören Matt Reeves.

Vilka skådisar som kommer att vara med är fortfarande hemligt. Men det är inte förvånande om vissa av skådespelarna från den nya filmen dyker upp, däribland Jeffrey Wright som poliskommissarien Jim Gordon, John Turturro som maffiabossen Carmine Falcone och Peter Sarsgaard i rollen som distriktsåklagaren Gil Colson. Om det blir Robert Pattisson som spelar Batman i serien är i nuläget oklart.

I och med att det är HBO Max – som köpt rättigheterna till senaste decenniets superhjältefimer från DC comics – som producerar serien är det också oklarheter kring hur det blir med att se serien i Sverige. Streamingtjänsten är nämligen bara tillgänglig i USA och skickar inte automatiskt alla sina filmer och serier till dig som HBO Nordic-prenumerant. Vi kan helt enkelt inte annat göra än att hoppas.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-07-13 11:17