Helgpepp – två stora albumsläpp och ny säsong av House of Cards

Lagom till helgen bjuder den här dagen på ovanligt bra nyheter att förgylla de dryga 60 timmarna helg med.

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-03-04 16:18  |  Lästid: < 1 minut

För de flesta av oss är helg lika med ledighet. Två och ett halvt dygns entledigande från jobbet kan med fördel spenderas med någon av de här tre nyheterna som kom idag, fredag.

 

1. Kendrick Lamar

Utan någon förvarning släppte Kendrick Lamar nytt album i natt. Titeln Untitled följer med även till låtarna som inte heller de har någon titel. Det ställer till vissa problem med att komma ihåg den där favoritlåten och tipsa om den på annat sätt än via länk, men hyllningarna har redan strömmat in – och kanske var det LeBron James som såg till att albumet släpptes redan idag? Så här skrev han på Twitter till någon kring Lamar som är in charge för bara drygt en vecka sedan:


Här kan du lyssna på albumet.

 

2. Miike Snow

Den svensk-amerikanska gruppen släppte idag sitt tredje album, iii, en smula mer fantasifullt än namnet på Kendrick Lamars album men – med döpta låtar. Plattan som innehåller 11 spår började jobbas på redan i slutet av 2013, har spelats in i New York, Los Angeles och Stockholm och har fått högsta betyg av musiktidningen Gaffa. Nu väntar USA turné och spelningar på festivaler som bland andra Coachella och Governors Ball.

Här kan du lyssna på albumet.

 

3. House of Cards

Säsong fyra av House of Cards finns på Netflix. Samtliga avsnitten av säsongen har släppts idag och ur svenskt perspektiv är det kul att Joel Kinnaman återkommer i tv-sammanhang som den republikanske guvernören Will Conway med siktet inställt på presidentposten. Det är första gången sedan de fyra säsongerna som kriminaldetektiv Stephen Holden i The Killing som Kinnaman gör tv.

Tre bra tips för helgen, helt enkelt!

 

Gilla gärna Café på Facebook för fler bra nyheter i ditt flöde!

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/tidningencafe/” layout=”standard” action=”like” showfaces=”false” share=”false” width=”320″]

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar