Bästa låtarna sommaren 2018 – den enda playlist du behöver

Sommaren behöver en playlist och vi har löst det. Artister som Kendrick Lamar, Drake och Tove Styrke borde dominera din Spotify-sommar.

Mikael Holm  |  Publicerad 2018-05-22 13:36  |  Lästid: 2 minuter

Sitter du också och knåpar på en perfekt sommarplaylist och behöver inspiration? Ta då med fördel del av vår Spotify-playlist “Café väljer 2018 års bästa nya låtar” där vi  samlar årets bästa hits, countrydängorna och den roligaste hiphopen – den bästa musiken från i år, helt enkelt.

Här är fem låtar från listan som du verkligen borde lyssna på.

Drake – Nice For What

Drake har släppt flera låtar i år, bland annat den väldigt meme-kompatibla God’s plan. Men Nice For What är det bästa han har släppt inför sitt nya album som kommer i juni. Drake låter som Kanye gjorde på sina tidigare album, till exempel College Dropout, och det är inte helt orimligt att det blir årets sommarplåga i paritet med Rihanna och DJ Khaleds Wild Thoughts från förra sommaren.

Junior Brielle - Dovas

Den av Fredrik Strage superhyllade brödraduon från Östersund är i början av sin karriär, men gör redan synthpophits. Med tydlig inspiration från Kent gör Junior Brielle svensk pop för 90-talister. Med poppiga frillor och texter som både gör en berörd och nostalgisk kommer Östersundsduon bara växa och bli stora en vacker dag.

Kendrick Lamar - X (with 2 Chainz & Saudi)

Kendrick Lamar fick äran att göra soundtracket till Black Panther och X är kanske den absolut bästa låten på den plattan. En pånyttfödd 2 Chainz är fantastisk på X.

Kacey Musgraves - Space Cowboy

Den prisbelönta countrysångerskan Kacey Musgraves släppte tidigare i år sitt otroligt hyllade fjärde album och Space Cowboy är en riktigt, riktigt bra countryballad.

Tove Styrke - On the Low

Sveriges kanske bästa popsångerska är tillbaka med ett nytt album och On the Low är en av flera höjdpunkter på albumet Sway. Tove sjunger refrängen med en så skör falsett att det låter som att hennes röst skulle kunna säcka ihop om en fjäder landade på den – samtidigt som den är solid som stål.

Läs vår intervju med Tove Styrke: "Jag har levlat upp som en Pokémon som sprutar eld"

Här är listan på bästa sommarlåtarna 2018!

Listan fylls på löpande.

Mer musikgodis från Café!

5 politiska musikvideos som fått världen att reagera

Tove Styrke: "Jag har levlat upp som en Pokémon som sprutar eld"

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 12:55