Hoppa till innehåll

Helt nytt Johnny Cash-album släpps i juni – hör första singeln nu

När vi trodde att vi hört det sista från en av musikvärldens absoluta giganter så kommer en sista hälsning i form av ett bortglömt album.

Johnny Cash avslutade sin karriär på ett så värdigt sätt man bara kan önska sig, med sina otroliga covers fördelade på de sex American Recordings-albumen. Nu släpps ett helt album med elva tidigare ej utgivna låtar.

Songwriter landar den 28 juni och skrevs omkring 1993, mellan skivkontrakt och faktiskt innan den första American Recordings-plattan spelades in. Det nya albumet baseras på demos från countrylegendaren och har kompletterats lite med hjälp av gamla musikerkollegor. Men fans av mannen i svart kan andas ut, albumet uppges hålla sig. så nära det klassiska nerskalade Cashsoundet man ju känner och älskar.

Songwriter har sammanställts av Johnny Cashs son John Carter Cash som även producerat albumet tillsammans med David Ferguson. Av de andra medverkande musikerna får särskilt en sonens välsignelse.

”Ingen spelar Cash bättre än Marty Stuart.”

Även Dave Roe, basist och den sista i Tennesse Three som gick bort förra året, kommer höras på albumet. Det låter med andra ord som att förutsättningarna är goda för ett starkt postumt album. Bidrag från ett flertal andra musiker som Dan Auerbach från Black Keys och Waylon Jennings kommer även höras på Songwriter.

Lyssna på första singeln Well Alright här.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.