Hoppa till innehåll

Johnny Cashs AI-version av Taylor Swifts megahit är beviset på att ”Man in Black” gör allt bättre

Jesper Johansson

En röst av mörker, smärta och svärta. I samklang med en av vår tids största hits. Njut.

Först och främst. Det är väl egentligen inget ”fel” på Taylor Swift. Men med det sagt är det väl inte heller så mycket som är ”rätt”? Musiken är radioskvalvänlig och gör ingen besviken. Få lär också bli lyckliga av den, även om en helt sinnessjuk världsturné tyder på annat.

LÄS MER: Fem skäl till att män borde lyssna mer på Taylor Swift

Hursomhelst. Hennes megahit, Blank Space, är en låt som vi alla har hört. Även om vi tror att vi inte gjort det så har vi hört den. Du har kanske inte sökt upp den på Spotify men på något sätt har du ändå fått den levererad rakt in i hörselgångarna. Kanske är det för att Taylor Swift är en sådan person som liksom passar in överallt. Hennes musik är inte för provocerande för en enda radiokanal. I skrivande stund inser undertecknad att jag inte vet vad jag tycker om varken Taylor Swift eller hennes musik. Och kanske är det just det som är Taylor Swifts styrka. Hennes förmåga att vara det perfekta bruset. Alla Taylor Swift-fans får nu ursäkta. För den insatte är hon kanske bäst av alla på något (ingen vet).

Var var vi? Jo. Blank Space. Låten har nu skapats i en Johnny Cash-version och … wow. Den inre gubben nickar taktfast med till Swifts melodier samtidigt som gubben nostalgiskt blickar ut över höstrusket och inser att vissa saker faktiskt var bättre förr. Med hjälp av AI har TikTok-kontot (!) @thereiruinedit skapat en Johnny Cash-version som borde vara början på fullängdsalbum med Cash-tolkningar av moderna låtar.

Lyssna själv. Och känn hur din inre gubbe eller gumma får en stund av njutning.

@thereiruinedit Forgive me, Mr. Cash. #blankspace #johnnycash #taylorswift #ai ♬ original sound – There I Ruined It

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.