Hoppa till innehåll

Så bra är nya The Hives-singeln – släpper album för första gången på över 10 år

The Hives

Ett av Sveriges internationellt största och mest hyllade rockband genom tiderna är tillbaka med besked.

Det har gått ett tag sedan The Hives, Fagerstas främst bidrag till den popkulturella världsscenen, släppte en fullängdare med stickande gitarriff och omisskännlig sång från gruppens frontman Howlin’ Pelle Almqvist. 2012 släppte rockgruppen skivan Lex Hives och sedan dess har man turnerat hyfsat frekvent och 2019 spottat ur sig singlarna Good Samaritan och I’m Alive.

Men nu är gruppen, som hyllats som världens bästa liveband och var en av de drivande krafterna i garagerocksvågen som tog över musiktopplistorna i början av 2000-talet, tillbaka – på riktigt.

Färska singeln Bogus Operandi levererar ett intro med pondus med hjälp av en serie hårda gitarrackord och cymbalsmällar, samtidigt som en distad gitarrhook gör smygande entré i mixen. För den som eventuellt var orolig över att The Hives skulle ha anpassat sitt stilbildande rockande ens en procent efter tidens rådande musiktrender kan andas ut. Bogus Operandi är en The Hives-låt laddad med patenterad The Hives-energi runt millennieskiftet. The Hives är och låter fortfarande som The Hives, även 2023.

Nya singeln är hämtad från kommande albumet The Death Of Randy Fitzsimmons som släpps 11 augusti och produceras av Patrik Berger som tidigare bland annat jobbat med Robyn, Charli XCX och Lana Del Rey.

”Det finns ingen mognad eller något liknande skitsnack, för vem fan vill ha mogen rock’n’roll? Det är alltid där folk går fel, känner jag. ’Det är som rock’n’roll men vuxet’, ingen vill det! Det tar bokstavligen skiten ur det. Rock’n’roll kan inte växa upp, det är en evig tonåring och det här albumet känns precis så, vilket allt beror på vår spänning – och du kan inte fejka den där skiten”, kommentarer The Hives frontman Pelle Almquist rockgruppens kommande album.

En annan Hives-nyhet är att den gamle Randy-basisten Johan Gustafsson (”The Johan And Only”) numer är permanent medlem efter att Mattias Bernwall (”Dr. Matt Destruction”) slutade som basist i The Hives 2013.

I sommar åker bandet på turné i Storbritannien och Europa tillsammans med världens kanske just nu största rockband, Arctic Monkeys.

Cafés tidigare digitala redaktör Joakim Almén skrev om nöje, nyheter, mode, teknik, livsstil och mycket annat.

Credits
Foto: Bisse Bengtsson:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.