Hoppa till innehåll

Hemglass skickar ut 13 (!) nya glassar i årets första släpp

Flera av Hemglass nyheter uppradade

Nytt rekord i sortimentbreddning?

Våren är på ingång! I alla fall om man ska gå efter glasstillverkarna. Nyss skickade GB ut 6 nya glassar och nu kontrar Hemglass med hela 13 nya glassar, varav vissa riktigt innovativa. Vi fastnade i synnerhet för prinsesstårtaglassen och Gurkis, en grön isglass med svensk gurka och den något vuxnare pistageglassen.

Hemglass nöjer sig däremot inte med denna lansering. Detta är bara det första av årets släpp, under året kommer totalt 26 nya glassar att skeppas ut i glassbilarnas frysar. Detta kan ses som en reaktion på att glasskonsumtionen, enligt Hemglass, skjutit i höjden under pandemin.

– Glass har aldrig varit hetare och så här många nyheter har vi inte släppt någonsin. Utöver de här tretton nya glassarna kommer vi att lansera ytterligare tretton nyheter via spännande samarbeten, säger Sara Rencrantz, affärsutvecklingschef på Hemglass.

Här är Hemglass 13 första glasnyheter 2022:

1. Chokladstrut

En gluten- och laktosfri chokladstrut för alla som älskar glass och choklad. Laktosfri gräddglass med chokladsmak, krossade chokladbitar, doppad i kakaodopp. Glutenfritt bakat rån. Finns i glassbilen nu.

2. Smack

Smack Original är tillbaka. Gräddglass med vaniljsmak och kolasås, överdragen med mjölkchoklad och pecannötter. Finns i glassbilen nu.

3. Stjärnfall

Gräddglass med hallon-, blåbär- eller päronsmak, överdragen med stjärnformat strössel i olika färger. Finns i glassbilen nu.

4. Prinsesstårta

Den tjusigaste av tårtor nu i ännu glassigare form. Lika god alla andra dagar som fössta tossdan i mass. Gräddglass med vaniljsmak, sockerkaksbitar, jordgubbssylt och fudge med marsipansmak. Säljstart i mars.

5. Saltkolabåt

En båt lastad med kola fick salta stänk under sin världsomsegling över haven. När den till slut gick i hamn var den godare än någonsin. Gräddglass med salt karamellsmak, en kärna av salt kolasås överdraget med choklad och krisp! Säljstart i mars.

6. Gurkis

En svensk gurka gick vilse i grönsaksdisken och hamnade i glassfrysen. Smaka och bli cool as a cucumber! Grön isglass med smak av gurka. Säljstart i april.

7. Glasskiosken

En ny barnfavorit. Förpackning som kan förvandlas till en egen glasskiosk. Innehåller tre sorters isglassar med smak av päron, hallon, citron. Säljstart i april.

8. Jordgubbsdröm

Smaken av svensk sommar. Gräddglass med vaniljsmak och jordgubbsfyllning överdragen med jordgubbsdopp med krisp. Säljstart i april.

9. Kalasbåten

Ett vinnande tävlingsbidrag från Astrid, 11 år, som tar plats i glassbilen. Gräddglass med tuttifrutti-smak, citronrippel, överdragen med doppmassa med smak av citron och lime i båtrån. Säljstart i maj.

10. Marängsviss

Gräddglass med vaniljsmak, kolabitar med banansmak, kakaosås toppad med choklad och maränger i bakat rån. Säljstart i juli.

11. Sandwich Kanelbulle

Gräddglass med smak av kanelbulle och kanelrippel mellan kex med kardemummasmak. Säljstart i september.

12. Sundborn After Dinner Pistage

Gräddglass smaksatt med äkta pistagepasta överdraget med kakaodoppmassa med pistagenötter. Glutenfri. Säljstart i oktober.

13. Sandwich Saffran

Gräddglass med smak av saffran mellan kolakex. Säljstart i november.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.